Općini Vladislavci za zapošljavanje žena nešto manje od tri milijuna kuna: Trideset gerontodomaćica skrbit će o 180 starijih osoba

U sklopu provedbe projekta “Zaželi – Program zapošljavanja žena – II. faza”, u Osječko-baranjskoj županiji ministar rada Josip Aladrović uručio je 18 ugovora u vrijednosti 25 milijuna kuna, a jedan od tih ugovora dodijeljen je i Općini Vladislavci.

Riječ je o ugovoru u vrijednosti 2.785.000 kuna koji je namijenjen zapošljavanju 30 dugotrajno nezaposlenih žena. One će skrbiti o ukupno 180 starijih korisnika s područja općine Vladislavci u razdoblju od 12 mjeseci, a ukupno trajanje projekta je 15 mjeseci.

-Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za očuvanje naše zajednice i bitne skrbi za naše starije mještane. To je prilika da u konačnici stvarno pružimo pomoć starijoj populaciji. Pohađanjem programa osposobljavanja pripadnice ciljane skupine proći će teorijsku i praktičnu nastavu kroz koju će usavršiti svoje vještine i proširiti znanje. Po završetku osposobljavanja primit će uvjerenje o završenom obrazovnom programu s kojim će biti konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta. Do sada smo realizirali tri programa, zajedno s gradskim Crvenim križem iz Osijeka, s Osječko-baranjskom županijom i s lokalnom akcijskom grupom Vuka-Dunav. Pokazalo se iznimno uspješno, pomogli smo naše dugotrajno nezaposlene žene, a pomogli smo i naše najstarije mještane kojima je ta pomoć neophodna, tako da nastavljamo djelovati u tom smjeru – rekao je Marjan Tomas, načelnik općine Vladislavci.

IMG

Pomoćnice krajnjim korisnicima vrijedno obavljaju poslove pomoći u održavanju čistoće unutrašnjosti stambenih prostora i okućnice, dostavu namirnica i lijekova, plaćanje računa, pomažu pri kretanju, ustajanju i sjedanju te oblačenju i održavanju osobne higijene. Također im pružaju podršku kroz razgovore i druženje i uključivanje u društvo što korisnicima koji uglavnom žive sami, pomaže u očuvanju mentalnog zdravlja.

(www.icv.hr, tj, foto: T. Jovanović)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content