Orahovačko jezero prepuno posjetitelja: Osvježenje potražili kupači od Zagreba do Osijeka

Proteklih nekoliko dana uslijed velikih vrućina Orahovačko jezero je bilo pravi spas za mnoge posjetitelje iz cijele kontinentalne Hrvatske. Registarske oznake automobila govorile su puno, Zagreb, Koprivnica, Daruvar, Bjelovar, Virovitica, Slatina, Požega, Slavonski Brod, Županja, Nova Gradiška, Vukovar, Osijek, Đakovo, Beli Manastir… parkirališta su bila prepuna, ručnik na ručniku, a ono što je najvažnije voda je i dalje čista, topla i spremna za nove kupače. Bilo je nekih upita za stvari koje nedostaju, kao npr. kabine za presvlačenje, ali i to je riješeno, kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Postojeća gradska vlast preuzela je svoj ulogu od 1. lipnja i tada smo tek mogli krenuti u pravi posao. Naravno, puno prije toga odradili smo sve nužno kako bi voda bila u najboljem mogućem izdanju. Radimo puno parom, sve ono i najmanje što nedostaje otklanjamo i rješavamo – rekao je gradonačelnik Rister.

Direktor poduzeća Ružica grad koje upravlja jezerom Tomislav Majetić, najavio je postavljanje kabina.

– Bilo je upita za kabine, rješavamo to i kroz dan-dva će biti postavljene. Što se tiče nekih izjava kako su toaleti bili zaključani, to jednostavno nije istina. Oni se svakog jutra čiste i uredni su i spremni. Naš veliki gradski restoran iznad Jezera počet će raditi 1. srpnja, znači kroz nekoliko dana s velikim izborom hrane i pića. Maksimalno se trudimo i ulažemo ogromne napore da sve riješimo što je potrebno – rekao je Majetić.

Gradonačelnik Rister naglasio je kako je Jezero još jednom pokazalo i dokazalo kako je najtraženije i najposjećenije kupalište u Slavoniji.

– Ponosimo se našim Jezerom i činimo sve kako bi ono bilo pristupačno i ugodno svima. Ove vrućine donijele su ogroman broj posjetitelja, a isto očekujemo i narednih dana. Hvala svima koji nam dolaze, a mi ćemo im, uz prirodom dane prelijepe uvjete, vratiti i vlastitim angažmanom za sve potrebno – zaključio je Rister.                  

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content