OVE NEDJELJE U ČAĐAVICI Matija Podhraški, vlasnik Guinessova rekorda u vožnji motora naglavačke spreman za nove “vratolomije”

Vrhunske akrobacije, prevrtanja, vožnje na prednjem i stražnjem kotaču, u ležećem i stajaćem položaju, s nogama preko volana, bez ruku, na glavi… To su samo neke od vratolomija kojima najbolji hrvatski kaskaderi oduševljavaju sve brojnije zaljubljenike u motore, adrenalinske ovisnike i znatiželjnike na svojim predstavama.

Za sve je to potrebna nevjerojatna koncentracija i hrabrost. Hrvatske stuntere povezuje velika strast prema motorima i akrobacijama, a kaskaderstvo je za njih stil života. Za uspjeh u motoakrobacijama ključne su praksa i vještina, ali ne radi se tu samo o treningu na motoru. Veoma su važne koordinacija pokreta, rastezljivost i izdržljivost, a to se postiže napornim treninzima, kao i u svakom drugom sportu.

Podhraski
foto: screenshot, Youtube

Matija Podhraški iz Kutine u svijet stunt vožnji ušao je već s 13 godina. Nastupa diljem Europe, a rezultati koje postiže doista su impresivni. Pobjeđivao je na europskim i svjetskim natjecanjima, šest puta je bio prvak Hrvatske, osvojio je prvo mjesto na svjetskom natjecanju za najbolji trik u Bugarskoj 2013. godine, a između ostaloga, vlasnik je i Guinnessova rekorda u vožnji motora naglavačke u duljini od 4,2 kilometra.

Vrhunske akrobacije Matije Podhraškog, najboljeg hrvatskog stunt vozača moći ćete vidjeti ovog vikenda, kada će nastupiti na street raceu u Čađavici.

Podsjetimo, u organizaciji Racing teama Virovitica u nedjelju, 13. lipnja bit će održan ovogodišnji “Street race” Čađavica. Uz već standardni burnout show i utrke ubrzanja na 402 metra za motore i automobile, ove će godine, po prvi put, biti održan i dB drag za ispušne sisteme, odnosno natjecanje u kojem će pobjednik biti onaj koji proizvede najglasniji zvuk u svom vozilu.

Prijave za natjecanje startaju u 10 sati na pisti poljoprivrednog aerodroma, gdje će se natjecanje i održati. Organizator je i ove godine pripremio pehare i medalje za one najbolje, ali i zahvalnice za sve natjecatelje u klasama.

(www.icv.hr, ts, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content