Paradinović zabio svoj prvi seniorski hat-trick, Pitomača šesticom protiv Zdenke do petog mjesta

Kako smo i rekli u najavi utakmice, sve osim domaće pobjede u ovom susretu bilo bi veliko iznenađenje. Iznenađenja nije bilo, Pitomača je ušla maksimalno od prve minute i na kraju slavila s visokih 6:1 protiv Zdenke 91′ iz Velikih Zdenaca. Bilo je to pretposljednje, 29. kolo 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica i posljednja ovosezonska utakmica Pitomače na svom Gmanju. Preostao je još županijski derbi u posljednjem kolu kada će Pitomačani na noge Pemperovoj Slatini.

Domaća momčad u susret je ušla bez kartoniranih Skoke i Klemena, a na prvi pogodak čekalo se do 41. minute. Gosti su do tog trenutka uspješno odolijevali domaćim napadima, a onda se “otvorilo”. Iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca mrežu gostujućeg vratara Santosa načeo je Goran Bošnjak. Treba istaknuti i dvije izgledne prilike gostujuće momčadi u prvom dijelu, koja je u jednom periodu čak i bolje “stajala” na terenu, ali Zdelarova mreža u konačnici ostala je netaknuta. Lijep pokušaj “škaricama” za momčad Ivana Presečana imao je Karlo Jakupec u 15. minuti, a tri puta pokušao je i Valentino Paradinović, ali bez uspjeha.

Pitomača je svoju dominaciju u nastavku ponovno okrunila u 61. minuti. Paradinović se ovog puta na asistenciju Jakupeca iskupio za ranije promašeni zicer. U 66. minuti bude se i gosti i pogotkom Stipe Marića smanjuju na 2:1, ali više od toga nisu mogli. Samo minutu kasnije Bošnjak je upisao svoj drugi pogodak za 3:1 domaćih ponovno s bijele točke.

Pitomača je do kraja utakmice postigla još tri pogotka. U 80. minuti pogodio je Patrik Babić koji je ušao s klupe u 61. minuti umjesto Ivana Peršića.

Autor posljednja dva pogotka na utakmici (82′ i 87′) bio je Paradinović koji je tako upisao svoj prvi hat-trick u seniorskom nogometu i zaslužio epitet igrača utakmice.

Pitomača je ovom pobjedom preskočila predavački Dinamo koji je na domaćem terenu iznenađujuće poražen od Čazme rezultatom 3:1. Presečanova momčad sada je peta s 46 bodova, dva manje od koprivničke Tehnike.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content