Proslavu Ivanja uveličali i karatisti Kluba Bilogora iz Špišić Bukovice

Proslavu Dana Općine Špišić Bukovica svojim nastupom u parku Ćimen tradicionalno su uveličali i članovi Karate kluba Bilogora iz Špišić Bukovice. Mladi karatisti od 6 do 12 godina pod nadzorom predsjednika kluba Stanislava Malčeca i voditeljice Sare Malčec pred mnogobrojnom su publikom pokaznim vježbama pokazali stečeno znanje ove plemenite borilačke vještine.

Inače karate sport na području općine Špišić Bukovica ima tradiciju dužu od nekoliko desetljeća, a u tom razdoblju je veliki broj djece iz Špišić Bukovice i okolnih naselja odlazio u Viroviticu kako bi se bavio karateom. Mnogi od njih bili su vrlo uspješni pa su osvajali nagrade na prvenstvima Hrvatske i na međunarodnoj sceni gdje su kao članovi nacionalne reprezentacije uspješno branili boje RH.

Od 90. tih godina u Špišić Bukovici bili su povremeno organizirani treninzi karatea i to u sekciji koja je bio dio Karate kluba Virovitica, a prošle godine je konačno osnovan i registriran i samostalni klub pod imenom Karate klub Bilogora Špišić Bukovica koji je nastavio odgajati mlade kadrove karatista te ih pripremati za njihov daljnji put u ovoj borilačkoj vještini. 

(www.icv.hr, bs)

Povezane vijesti

Skip to content