Stručnjaci Instituta za turizam RH oduševljeni nakon posjete istočnog dijela Virovitičko-podravske županije

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije započela je proces izrade Strategije razvoja turizma Virovitičko-podravske županije do 2030. godine u suradnji s Institutom za turizam.

S ciljem boljeg upoznavanja područja i turističkih karakteristika Virovitičko-podravske županije TZ VPŽ je organizirala trodnevno studijsko putovanje za predstavnike Instituta za turizam. Orahovicu su tako posjetili i obišli dr.sc. Ivo Kunst, dr.sc. Snježana Boranić Živoder te dr.sc. Matina Gjurašić u pratnji direktorice Turističke zajednice VPŽ Martine Jakelić i pomoćnika direktorice Josipa Mikolčića.

Institut za turizam u Orahovici 2

-Studijsko putovanje je prvog dana bilo posvećeno istočnom dijelu županije, a prezentirana je turistička ponuda Orahovice, Manastir sv. Nikole i Orahovačko jezero, a potom i Posjetiteljski centar Dravska priča i Pustara Višnjica. Na Orahovačkom jezeru održan je radni sastanak s gradonačelnikom Sašom Risterom koji je prezentirao turističke projekte koji su u tijeku te najavio buduće turističke projekte – rekla je Martina Jakelić.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister na Jezeru je prezentirao veliki projekt uređenja Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” te naglasio kako Grad Orahovica ide prema razvoju još jedne grane turizma.

Institut za turizam u Orahovici 3

-Želimo što više razviti zdravstveni turizam. Znamo da je godinama orahovački zrak da tako kažemo ljekovit, nekada je u Orahovici postojalo lječilište plućnih bolesti, a evo danas raste Centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti koji će kasnije prerasti u bolnicu. Imamo Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo s diplomskih i postdiplomskih studijem, a uskoro očekujemo i pokretanje srednjoškolskog smjera fizioterapije u našoj srednjoj školi i tu vidimo ogromne mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma uz naravno i sve mogućnosti koje će pružiti uređenja Jezera – zaključio je Rister.

Stručnjaci Instituta bili su oduševljeni Orahovicom i ostalim destinacijama koje su prvog dana vidjeli u istočnom dijelu županije te ubrzo najavili i svoj novi dolazak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content