Svojim projektom Udruga invalida rada pomaže osobama koje su gotovo izolirane od civilizacije

U virovitičkoj Udruzi invalida rada osvrnuli su se, nakon šest mjeseci, na projekt „Prijevoz za stare i nemoćne osobe u ruralnim područjima“, koji Udruga provodi preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Sredstvima koja su osigurana projektom, a iznose 97.000 kuna po godini, zaposlena je jedna osoba koja automobilom obilazi stare i nemoćne osobe. U troškove, uz plaću zaposlene osobe, uključeni su troškovi goriva i održavanja automobila. Zaposlena osoba prevozi krajnje korisnike do pošte, banke, liječnika i trgovine, a po potrebi im pomaže i u kućanskim poslovima. Projekt „Prijevoz za stare i nemoćne osobe u ruralnim područjima“ krenuo je 1. siječnja 2021. i trajat će do 31. prosinca 2022. godine.

– Ovo nije jedni projekt koji provodi naša Udruga, ali ima izuzetno značenje. Starije osobe koje žive na ruralnim područjima nemaju prijevoz niti mladih kojih bi prevezli, a javni prijevoz je slab, tako da su oni praktički izolirani od civilizacije. I tu je veliko značenje ovog našeg projekta, jer olakšavamo život tih ljudi – naglasila je Marija Kelečić predsjednica Udruge invalida rada Virovitica.

Projektom je trenutno obuhvaćeno 12 krajnjih korisnika, koji žive na području općine Suhopolje, čime su popunjeni svi kapaciteti, ali u Udruzi invalida rada pripravni su za javljanje i na natječaje za druge projekte, kako bi pomogli još više starih i nemoćnih osoba.

(www.icv.hr, mš)

MRMSOSP logo v logo nacionalna zaklada

Povezane vijesti

Skip to content