Tomica Kristić autostopom obišao pola zemaljske kugle: U virovitičkoj Gradskoj knjižnici održao zanimljivo putopisno predavanje

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici jučer (četvrtak) je održano multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića koji je ujedno predstavio i svoju knjigu “Putovanje u Međuzemlje: udisaj slobode”.

Tomica je na svom putu prešao 40.000 kilometara, putujući kroz 25 država i osvojivši tri kontinenta i to uglavnom autostopom. Nakon tri godine i devet mjeseci stigao je do svog krajnjeg cilja – Novog Zelanda kojeg je, kako i sam kaže, propješaćio uzduž i poprijeko.

Na svom putovanju Tomica se družio s običnim malim ljudima, naučio njihove običaje i stekao mnoga prijateljstva. Ovaj jednostavan, ali neobični mladić rodom iz okolice Varaždina na svom je putu, negdje u Indiji, pronašao i ljubav, životnu partnericu Lucy Nguyen, rodom iz Vijetnama s kojom živi u svom rodnom mjestu i koja mu je pomogla predstaviti njegovu knjigu, prvi dio nadolazeće trilogije u kojem opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog puta Iranom, Indijom, Nepalom, Mjanmarom…

TK-1

Nakon svog dugog putovanja Tomica je vrativši se u Hrvatsku sam sebi rekao rečenicu koju je ponovio i na predavanju u knjižnici: “Tek kad duže vrijeme izbivaš iz svoje zemlje, shvatiš u stvari koliko je voliš i koliko želiš živjeti u njoj.”

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content