Tvinovi ribolovci održali svoju godišnju skupštinu: Krajem mjeseca organizira se klupsko šaransko ekipno natjecanje

blank

Članovi Športsko-ribolovnog kluba Tvin iz Virovitice, održali su godišnju skupštinu kluba na kojoj su podnijeta i usvojena izvješća o radu Tvinovih ribolovaca. U 2020. godini klub je imao ukupno 65 članova, 44 seniora, pet HRVI, tri juniora, sedam kadeta, dvije kadetkinje i četiri potporna člana.

Zbog epidemioloških mjera održano je pet sastanaka Izvršnog odbora kluba, a ostali dogovori realizirani su putem telefonskih poziva. Epidemiološke mjere odrazile su se i na broj radnih akcija, no najvažniji poslovi su odrađeni. Prvenstveno se to odnosi na završetak postupka izmuljavanja ribnjaka i sanaciju bentova. Također su promijenjene daske na ispustima 6. i 8. ribnjaka, a započela je i sanacija natjecateljske staze i pripremanje pozicija za šaranski ribolov na 6. ribnjaku.

IMG 20210606 105726 Medium Custom

Poznato je da je 6. ribnjak namijenjen za tehniku ribolova “Ulovi i pusti”, a od sada vrijedi i pravilo da na istom ribnjaku valja i rezervirati mjesto za ribolov za određeni datum.

– S obzirom da na ribnjaku ima 20 određenih mjesta, smatramo da će svi doći na svoje jer po dosadašnjim iskustvima na 6. ribnjaku u prosjeku lovi svaki dan oko desetak ribolovaca. Također je obvezno prijaviti se ribočuvaru kluba o ribolovu na određenom ribnjaku, radi evidencije ribolova, ali i sigurnosti ribolovaca u slučaju nesreće. Na 7. i 8. ribnjaku ribolov se odvija po starom sistemu. Dozvoljeni ulov plemenite ribe je jedna plemenita riba po ribolovu do pet kilograma težine, ali ne manja ispod dozvoljene mjere ovisno o vrsti ribe. Napominjem da je obvezno nošenje dodatnog primora, podmetača i podloške za ribu, uz naravno dozvoljen broj štapova i ispravnu ribolovnu dozvolu – napomenuo je predsjednik kluba Marijan Mikec.

IMG 20210606 105740 Medium Custom

Inače ribnjaci su poribljeni s 350 kilograma šarana, 15 kilograma smuđa i 50 kilograma amura. Uz to ima soma, štuke, babuške, deverike i ostale bijele ribe.

ŠRK Tvin poznat je po organizaciji brojnih ribolovnih natjecanja na svojim ribnjacima, a 26. i 27. lipnja će se održati jedno od njih. Radi se o klupskom ekipnom šaranskom natjecanju na 6. ribnjaku. Svi zainteresirani dužni su se za natjecanje prijaviti tajniku kluba Damiru Ratkoviću najkasnije do 16. lipnja. 

(www.icv.hr, bs)