Tvinovi ribolovci održali svoju godišnju skupštinu: Krajem mjeseca organizira se klupsko šaransko ekipno natjecanje

Članovi Športsko-ribolovnog kluba Tvin iz Virovitice, održali su godišnju skupštinu kluba na kojoj su podnijeta i usvojena izvješća o radu Tvinovih ribolovaca. U 2020. godini klub je imao ukupno 65 članova, 44 seniora, pet HRVI, tri juniora, sedam kadeta, dvije kadetkinje i četiri potporna člana.

Zbog epidemioloških mjera održano je pet sastanaka Izvršnog odbora kluba, a ostali dogovori realizirani su putem telefonskih poziva. Epidemiološke mjere odrazile su se i na broj radnih akcija, no najvažniji poslovi su odrađeni. Prvenstveno se to odnosi na završetak postupka izmuljavanja ribnjaka i sanaciju bentova. Također su promijenjene daske na ispustima 6. i 8. ribnjaka, a započela je i sanacija natjecateljske staze i pripremanje pozicija za šaranski ribolov na 6. ribnjaku.

IMG 20210606 105726 Medium Custom

Poznato je da je 6. ribnjak namijenjen za tehniku ribolova “Ulovi i pusti”, a od sada vrijedi i pravilo da na istom ribnjaku valja i rezervirati mjesto za ribolov za određeni datum.

– S obzirom da na ribnjaku ima 20 određenih mjesta, smatramo da će svi doći na svoje jer po dosadašnjim iskustvima na 6. ribnjaku u prosjeku lovi svaki dan oko desetak ribolovaca. Također je obvezno prijaviti se ribočuvaru kluba o ribolovu na određenom ribnjaku, radi evidencije ribolova, ali i sigurnosti ribolovaca u slučaju nesreće. Na 7. i 8. ribnjaku ribolov se odvija po starom sistemu. Dozvoljeni ulov plemenite ribe je jedna plemenita riba po ribolovu do pet kilograma težine, ali ne manja ispod dozvoljene mjere ovisno o vrsti ribe. Napominjem da je obvezno nošenje dodatnog primora, podmetača i podloške za ribu, uz naravno dozvoljen broj štapova i ispravnu ribolovnu dozvolu – napomenuo je predsjednik kluba Marijan Mikec.

IMG 20210606 105740 Medium Custom

Inače ribnjaci su poribljeni s 350 kilograma šarana, 15 kilograma smuđa i 50 kilograma amura. Uz to ima soma, štuke, babuške, deverike i ostale bijele ribe.

ŠRK Tvin poznat je po organizaciji brojnih ribolovnih natjecanja na svojim ribnjacima, a 26. i 27. lipnja će se održati jedno od njih. Radi se o klupskom ekipnom šaranskom natjecanju na 6. ribnjaku. Svi zainteresirani dužni su se za natjecanje prijaviti tajniku kluba Damiru Ratkoviću najkasnije do 16. lipnja. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content