U centru Virovitice odigran Memorijalni turnir “Vilim Tičić” u mini rukometu: Domaće igračke nade u finalu bolje od Ivanića

Pandemija koronavirusa proteklih nešto više od godinu dana najviše je pogodila dvoranske sportove i to posebice mlađe uzraste, koji zbog epidemioloških mjera nisu mogu redovito trenirati. Koliko su to vremenske prilike omogućavale treniralo se na otvorenom, ali nije bilo natjecanja.

Nakon jedne godine pauze, Rukometni klub Viro Virovitica, uz pomoć Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije, Hrvatskog rukometnog saveza, Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice te sponzora i donatora organizirao je u nedjelju, 7. lipnja Memorijalni turnir u mini rukometu “Vilim Tičić”.

Turnir je, u nazočnosti zamjenika župana Marija Klementa, glavne tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića i člana Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednika Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije Antuna Blaževića, otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

MG_6500

Na turniru je sudjelovalo deset ekipa: po dvije Viro Virovitice i Osijeka te po jedna Slatine, kutinske Moslavine, Valpovke iz Valpova, Ivanić iz Ivanić Grada, Daruvara i Petrinje. U prvom dijelu natjecanja ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, nakon čega je slijedilo razigravanje za poredak. U pauzi su organizirana još dva natjecanja: svi virovitički igrači do najmanjih do najstarijih natjecali su se u jačini šuta, a mladi rukometaši, koji su sudjelovali na turniru okušali su se u izvođenju peteraca.

– Prije sam igrao rukomet i nogomet, ali ipak mi je rukomet prva ljubav pa sam ostao dio te priče. Lijepo je što smo moj tata i ja obojica pobijedili u svojim kategorijama- sretan je bio jedanaestogodišnji Damjan.

U popodnevnim satima nebo iznad Virovitice se ozbiljno naoblačilo pa su organizatori malo modificirali raspored završnice, ali na kraju nije bilo kiše i odigrane su sve utakmice osim susreta za deveto mjesto između dvije ekipe Osijeka.

U finalnoj utakmici domaća ekipa Viro Virovitice od samog početka imala je prednost. Gosti iz Ivanić Grada tek su se u posljednje dvije minute rezultatski primakli, ali su domaći došli do zaslužene pobjede.

IMG_9956-Custom

-Rukomet treniram već pet godina, a rukometaši su bili moji roditelji i moj djed, koji je kao i ja bio vratar. U igri mi je uzor Gonzalo Pérez de Vargas iz Barcelone – u jednom dahu nam je ispričao vratar pobjedničke ekipe, desetogodišnji Karlo.

– Već sam sudjelovao na desetak ovakvih turnira, a rukomet sam počeo trenirati jer ga trenira i moj bratić – dometnuo nam je njegov vršnjak Noa iz Slatine.

Na kraju je odigrana revijalna utakmica između dvije ekipe najmlađih rukometašica 1234 Virovitice. U toj utakmici se nije bilježio rezultat.

Rezultati:

Viro Virovitica I – Slatina 20:11
Viro Virovitica II – Daruvar 10:20
Moslavina – Valpovka 9:6
Ivanić – Osijek I 11:1
Osijek II – Viro Virovitica I 1:18
Petrinja – Viro Virovitica II 12:17
Slatina – Moslavina 8:17
Daruvar – Ivanić 5:13
Valpovka – Osijek II 12:2
Osijek I – Petrinja 5:13
Viro Virovitica I – Moslavina 14:7
Viro Virovitica II – Ivanić 3:11
Slatina – Valpovka 9:10
Daruvar – Osijek I 16:3
Moslavina – Osijek II 18:1
Ivanić – Petrinja 14:4
Valpovka – Viro Virovitica I 2:10
Osijek I – Viro Virovitica II 3:7
Osijek II – Slatina 1:11
Petrinja – Daruvar 7:14

Poredak po skupinama:

Skupina A:

1. Viro Virovitica I – 8 bodova
2. Moslavina – 6 bodova
3. Valpovka – 4 boda
4. Slatina – 2 boda
5. Osijek II – bez bodova

Skupina B:

1. Ivanić – 8 bodova
2. Daruvar – 6 bodova
3. Viro Virovitica II – 4 boda
4. Petrinja – 2 boda
5. Osijek I – bez bodova

Polufinale:

Viro Virovitica I – Daruvar 15:7
Ivanić – Moslavina 12:7

Utakmica za sedmo mjesto:

Slatina – Petrinja 13:14

Utakmica za peto mjesto:

Valpovka – Viro Virovitica II 14:3

Utakmica za treće mjesto:

Daruvar – Moslavina 12:9

Finale:

Viro Virovitica I – Ivanić 14:11

Konačni poredak:

1. Viro Virovitica I
2. Ivanić
3. Daruvar
4. Moslavina
5. Valpovka
6. Viro Virovitica II
7. Petrinja
8. Slatina
9-10. mjesto Osijek I i Osijek II

Jačina šuta:

Uzrast U-9: Damjan Hudi 66 km/h
Uzrast U-11: Damjan Grdić 78 km/h
Uzrast U-13 : Matko Moslavac 87 km/h
Uzrast U–15: Marko Reščić 99 km/h
Seniori: Darko Grdić 108 km/h

Najbolji u izvođenju sedmeraca: Damjan Hudi (Viro Virovitica).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content