U Gradskom muzeju Virovitica održan arheološki kamp u sklopu Europskih dana arheologije

U subotu, 19. lipnja, Gradski muzej Virovitica sudjelovao je na Europskim danima arheologije u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, te je tom prigodom ugostio djecu osnovnoškolske i predškolske dobi, koja su kroz mali arheološki kamp doživjeli i iskusili arheologiju kao disciplinu te ulogu arheologa u muzeju.

– Kroz edukativnu i kreativnu radionicu „Fosili u ledu“, naši mali posjetitelji razbijali su kocke leda kako bi „iskopali“ fosile u obliku igračaka koje su mogli ponijeti sa sobom.

Na drugoj edukativnoj, arheološkoj radionici „Postani arheolog na jedan dan – iskopaj i istraži prošlost“, djeca su kroz prezentaciju i kratki film o arheologij upoznata s metodama i tehnikama arheoloških istraživanja i dokumentiranja nalaza – kažu iz virovitičkog Gradskog muzeja.

“Mali arheolozi” su posjetili arheološki lokalitet srednjovjekovne virovitičke utvrde. Pri povratku u Muzej osvježili su se uz slatke zalogajčiće te je svakom od sudionika arheološkog kampa kustosica arheologinja i voditeljica programa Sanja Baškarad podijelila potvrde o sudjelovanju i prigodne darove.

(www.icv.hr, Gradski muzej Virovitica)

Povezane vijesti

Skip to content