U Gradskom muzeju Virovitica održan koncert Vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka

Jučer (četvrtak) u Gradskom muzeju Virovitica održan je koncert Vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka pod dirigentskim vodstvom dr. Antoanete Radočaj-Jerković.

Ovaj vrhunski ženski pjevački zbor po prvi puta je nastupao u Virovitici. Iz svog bogatog repertoara, ansambl je izveo skladbe skladatelja 20. i 21. stoljeća. Koncert je realiziran uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog muzeja Virovitica.

Vokalni ansambl Brevis je vrhunski ženski pjevački zbor i dugogodišnji umjetnički projekt dirigentice dr. Antoanete Radočaj-Jerković i klavirskog suradnika Davora Dedića. Zbor je već godinama jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade, umjetnički projekti i suradnje te koncertna gostovanja po cijelom svijetu.

Najveće uspjehe Vokalni ansambl smatra nezaboravne koncertne nastupe u najprestižnijim svjetskim koncertnim dvoranama kao što su Carnegie Hall u New Yorku (2013), Grand Philharmonic Hall (2016) u Sankt Peterburgu i Sydney Opera House u Sydneyu (2017).

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content