U Novom Gracu održan 2. po redu Susret Mađara Središnje Hrvatske

Demokratska zajednica Mađara Hrvatske, Udruga Novi Gradac u subotu je održala 2. Susret Mađara Središnje Hrvatske ispred mjesnog doma u Novom Gracu. Događaju su prisustvovali, između ostalih, konzul Republike Mađarske iz Osijeka Béla Gárdos, tajnica zemaljske Udruge DZMH Sanela Prosszer Horvatin, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović Jurić kao i zajednice Mađara iz Dežanovca, Daruvara, Pisanice i Virovitičko-podravske županije, te društva Mađara iz Pakraca i Lipika.

Nakon okruglog stola na kojemu su prisustvovali voditelji, predsjednici društava, zajednica i udruga te počasni gosti na kojima su podijelili korisna iskustva i pokušali jedni drugima pomoći u rješavanju tekućih problema, uslijedio je kratki program. U njemu su sudjelovale tamburaška i plesna skupina DZMH Novi Gradac, pjevačka skupina Zajednice Mađara Virovitičko-podravske županije, manja i veća plesna skupina Zajednice Mađara Pisanica, a  voditelji ostalih zajednica i društava ukratko su upoznali prisutne s njihovim radom.

Na ovoj svečanosti bilo je prostora i za razne domaće delicije. Tako su članovi Društva Mađara Pakrac pripremali langošice i grah u ćupu, a članovi Zajednice Mađara Dežanovac mađarski gulaš u kotliću.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content