U Osijeku održan 4. Forum ICT-a: Digitalna tehnologija je sadašnjost i budućnost našeg društva

U organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan je 4. Forum ICT – društvo Osijek na temu Digitalne ekonomije. Forumu je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

– Svjedoci smo digitalnog napretka i tehnološkog razvoja koji je posebno do izražaja došao u teškim vremenima pandemije koronavirusa. Osječko-baranjska županija sustavno podupire sve aktivnosti usmjerene na napredak, a upravo forumi poput ovoga doprinijet će dodatnom razvoju tehnologije i našoj pripremi za izazove u budućnosti – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Aco Momčilović, vlasnik FutureHR-a i jedan od suorganizatora Foruma naglasio je kako Hrvatska ima sve predispozicije za daljnji digitalni rast i razvoj.

– Cilj ovog Foruma je raspraviti o svim prilikama koje nam digitalna transformacija omogućava u posljednjih nekoliko godina. Važno nam je znati koji se to projekti uspješno provode ne samo na individualnoj razini i razini kompanija već i na nacionalnoj razini. Digitalna transformacija i sve tehnologije koje se vežu uz nju u sljedećih nekoliko godina bit će vjerojatno još značajnije, a postavlja se pitanje kako se Hrvatska za to može još bolje pripremiti i zaposliti još više ljudi. Što se tiče pretpostavki koje imamo one su sjajne jer imamo odlične stručnjake, a naši fakulteti obrazuju kvalitetan kadar, dok naše tvrtke postižu zapažene uspjehe na svjetskoj sceni – istaknuo je Momčilović.

– Digitalna ekonomija je ne samo budućnost našeg društva već i sadašnjost. Posebno me veseli plan naše gradske uprave u četverogodišnjem mandatu, a to je dovesti grad Osijek na vrh digitalizacije sustava u Republici Hrvatskoj. Cilj je omogućiti našim sugrađanima te poduzetnicima i obrtnicima maksimalnu dostupnost usluga online čime ćemo, između ostalog, postići značajne uštede – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content