U Osijeku optužena desetorka zbog krijumčarenja i preprodaje droge, među njima i 34-godišnji Slatinčanin

blank
foto: PU osječko-baranjska

Pred osječkim Županijskom sudom Uskok je nakon provedene istrage optužio desetero hrvatskih državljana starosti između 23 i 51 godine zbog krijumčarenja i preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA. Cijelu skupinu PNUSKOK je uhitio prije točno godinu dana.

Optužnica tereti prvookrivljenog 51-godišnjaka da je od kraja 2018. do 9. lipnja 2020. u Osijeku, Vukovaru, Slatini te u Srbiji, okupio i povezao devetoro okrivljenika radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje droge.

Prema optužnici, 51-godišnjak i 34-godišnjak su preuzimali marihuanu i kokain u Srbiji nakon čega su drogu krijumčarili u Hrvatsku. Radi daljnje preprodaje drogu je preuzimala 27-godišnjakinja koja je zatim drogu radi skladištenja i daljnje preprodaje predavala šestorici okrivljenika. Šestorica okrivljenika su novac od prodaje droge predavali 51-godišnjaku i 34-godišnjakinji koji su i sami prodavali drogu na području Osijeka, navodi Uskok.

Prvookrivljeni 51-godišnjak je skladištio drogu u iznajmljenim stanovima u Osijeku, a u kojima je pronađeno streljivo i pištolj, dok je u vikendici 34-godišnjaka u Slatini pronađen automatski pištolj, dodaje Uskok koji je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.

(www.icv.hr, tj)