U Virovitici odigran 3. Memorijalni malonogometni turnir “Jake snage MUP-a”: Prvo mjesto osvojila PU vukovarsko-srijemska

U organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i HVIDRA-e grada Virovitice te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, u petak, 25. lipnja, na Vegeški je odigran 3. Memorijalni malonogometni turnir “Jake snage MUP-a”. Turnir je posvećen poginulim hrvatskim policajcima Policijske uprave virovitičko-podravske u Domovinskom ratu, posebno u sjećanje na poginule hrvatske policajce u obrani grada Pakraca, Damira Babuka, Slavka Jagarinca, Damira Salopeka, Darka Strugara i Željka Pempera. 

Na svečanom otvaranju tunira sve su pozdravili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te ekipama zaželjeli uspješno natjecanje. 

U ime organizatora goste su pozdravili načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i predsjednik HVIDRA-e Virovitica Mirko Poljanac. 

– Ovim turnirom želimo evocirati uspomene na rane devedesete i početak Domovinskog rata, kada je iz redova Hrvatske policije stvorena današnja Hrvatska vojska. Ovo je samo još jedna prilika da pokažemo da poginuli nikada neće biti zaboravljeni – naglasio je S. Knežević. 

Otvorenju turnira nazočili su i načelnici općina Špišić Bukovica Hrvoje Miler i Kloštar Podravski Siniša Pavlović, a sve prisutne blagoslovio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Prije početka turnira na spomen obilježje poginulih policajcima ispred Policijske uprave virovitičko-podravske položen je vijenac i zapaljeni su lampioni, a prigodnu molitvu je predvodio vlč. Bizek.

IMG_6533-Custom

Na turniru je sudjelovalo 17 ekipa: ekipe devet policijskih uprava od Gospića i Krapine do Osijeka i Vukovara, braniteljskih udruga te grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Rezultat nije bio u prvom planu, iako su igrači pružili maksimum svojih mogućnosti da dođu do što boljeg rezultata.

U ogledu za treće mjesto Udruga dragovoljaca Domovinskog rata iz Kloštra Podravskog pobijedila je Zajednicu udruga HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije 2:0, a u finalu nakon niza propuštenih prilika PU vukovarsko-srijemska je bila bolja od PU osječko-baranjske 1:0.

– Pripremali smo se za turnir, što se vidi na postignutom rezultatu. Bilo je vruće, ali smo dali sve od sebe. Nas desetak inače zajednički igra na malonogometnim turnirima pa smo dobro uigrani – rekao nam je Stipe Jančić iz pobjedničke momčadi.

Svim ekipama su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje, dok su prve tri dobile i pehare. Pehar za treće mjesto uručio je načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, za drugo mjesto zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, a za prvo mjesto brigadni general Renato Romić. 

(www.icv.hr, mš)                                                                    

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content