Učenici Područne škole Dugo Selo Lukačko zadnje dane nastavne godine iskoristili za posjet Virovitici

Učenici Područne škole Dugo Selo Lukačko zadnje su dane nastavne godine iskoristili za posjet Virovitici. Učenici 1. i 3. razreda sudjelovali su u stvaranju izložbe “Kako su živjeli naši stari” koja se održala povodom zaštitnika sela Sveto Trojstvo te su sudjelovali u izradi promotivnog letka. Tada se stvorila ideja o posjeti Gradskom muzeju Virovitica.
 
Izvanučioničku nastavu realizirali su u Gradskom muzeju Virovitica gdje su pogledali stalni postav i postav Zlatovez u pratnji više kustosice Jasmine Petras. Nakon toga su odradili radionicu na temu stara škrinja, te je svatko ponio svoju “škrinju” doma. Kao zahvalu učenici su poklonili svoje crteže muzeja i dvorca Pejačević.
 
Nakon obilaska Muzeja zaputili su se u Kazalište Virovitica. Tamo ih je glumica Snježana Lančić upoznala s osnovama i povijesti Kazališta. Imali su prilike i zaviriti u prostorije kazališta koje nisu bili u prilici vidjeti kao gledatelji. Uživali su u prolasku kroz garderobu, prostorija za šminkanje i spremanje kostima, a popeli su se i na pozornicu. Oduševljeni viđenim poklonili su crteže lika kojeg bi voljeli glumiti.
 
Umorni, no puni dojmova osvježili su se sladoledom prije povratka svojim kućama.
 
(www.icv.hr, ii)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content