Učenici Područne škole Dugo Selo Lukačko zadnje dane nastavne godine iskoristili za posjet Virovitici

- PROMO -
Učenici Područne škole Dugo Selo Lukačko zadnje su dane nastavne godine iskoristili za posjet Virovitici. Učenici 1. i 3. razreda sudjelovali su u stvaranju izložbe “Kako su živjeli naši stari” koja se održala povodom zaštitnika sela Sveto Trojstvo te su sudjelovali u izradi promotivnog letka. Tada se stvorila ideja o posjeti Gradskom muzeju Virovitica.
 
Izvanučioničku nastavu realizirali su u Gradskom muzeju Virovitica gdje su pogledali stalni postav i postav Zlatovez u pratnji više kustosice Jasmine Petras. Nakon toga su odradili radionicu na temu stara škrinja, te je svatko ponio svoju “škrinju” doma. Kao zahvalu učenici su poklonili svoje crteže muzeja i dvorca Pejačević.
 
Nakon obilaska Muzeja zaputili su se u Kazalište Virovitica. Tamo ih je glumica Snježana Lančić upoznala s osnovama i povijesti Kazališta. Imali su prilike i zaviriti u prostorije kazališta koje nisu bili u prilici vidjeti kao gledatelji. Uživali su u prolasku kroz garderobu, prostorija za šminkanje i spremanje kostima, a popeli su se i na pozornicu. Oduševljeni viđenim poklonili su crteže lika kojeg bi voljeli glumiti.
 
Umorni, no puni dojmova osvježili su se sladoledom prije povratka svojim kućama.
 
(www.icv.hr, ii)

Povezane vijesti

Skip to content