VIDOVO 2021. Objavljen program obilježavanja Dana općine Pitomača, evo što vas čeka

Općina Pitomača u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom i Centrom za kulturu „Drago Britvić“ priprema program povodom obilježavanja Dana općine 2021. i dana zaštitnika župe, svetog Vida.

Tako ove godine program počinje u petak, 11. lipnja kada je za najmlađe mještane Općine organiziran „Šašavi dan“. U sklopu toga odigrat će se tri predstave, dvije u dvorani dječjeg vrtića Potočnica s početkom u 10:15 i 11:30 sati, a treća predstava bit će u dvorani Doma kulture (kino sala) s početkom u 16 sati.

U subotu, 12. lipnja, na Trgu kralja Tomislava od 17:00 sati počinje „Dan kruha, vina i pjesme“ gdje će se održati tradicionalno takmičenje u pripremi goričkog paprikaša i kotlovine u organizaciji Srednje škole Stjepana Sulimanca, Turističke zajednice općine Pitomača i općine Pitomača. Nakon toga je 39. tradicionalna izložba vina sa degustacijom, a kasnije mještani i gosti mogu uživati u koncertu Jurice Pađena i Aerodroma.

Nedjelja, 13. lipnja, rezervirana je za hodočašće biciklista i pješaka u Križnicu pod nazivom „Dan za tijelo i dušu“. Okupljanje biciklista je na tržnici u Pitomači, a mogu odabrati između vožnje po tri staze: duga, srednja i kraća tura. Pješaci se okupljaju od aerodroma (kraj Dravske ulice) te pješače do Križnice. Dolaskom na Križnicu organizirana je sveta misa kod kapelice Sv. Antuna u 10:30 sati.

Od 15:00 je „Euro 2021“ Hrvatska-Engleska, TV prijenos nogometne utakmice na otvorenim terasama Trga kralja Tomislava.

U dvorani Doma kulture (kino sala) s početkom u 19:30 sati je koncert s predstavljanjem nosača zvuka „Gdi zvira kaj“. Nastupaju Barbara Otman, Barbara Suhodolčan, Đuka Čaić, Kvartet Gubec i drugi.

Te od 21:00 na Trgu kralja Tomislava počinje „Spod brajde“ odnosno predstavljanje OPG-ova i Udruga, a nakon toga slijedi glazbeni program Kvartet Gubec i gosti.

U ponedjeljak, 14. lipnja, u 17:30 je polaganje vijenca kod spomen obilježja, a u 18 sati je svečana sjednica općine Pitomača u dvorani Doma kulture.

Na Vidovo, 15. lipnja, u 7 sati počinje budnica te nakon toga liturgijska slavlja u župnoj crkvi Sv. Vida.

Tradicionalna pitomačka biciklijada održat će se 19. lipnja u 9 sati. Okupljanje će biti ispred Kino dvorane, a prijaviti se možete do 13. lipnja na kiosku „Vrabac“, na broj telefona 091 972 4480 ili na mail adresu [email protected] uz obveznu uplatu od 10 kuna.

(www.icv.hr, ib)

PLAKAT B2 VIDOVO 2021 page 001 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content