11. MEMORIJALNI TURNIR ”BUKVIĆ-KUČAN” Mladost Virovitice nadjačala iskustvo Graničar Bušetine

U nedjelju 25. srpnja na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju, odigran je 11. memorijalni turnir “Bukvić – Kučan”.

Na otvaranju su igrali domaći županijski prvoligaš Bratstvo i hrvatski trećeligaš Virovitica. Luka Špoljar i njegov imenjak Vinovrški riješili su pitanje pobjednika. Obojica su postigli po jedan zgoditak. U posljednjim trenutcima utakmice na konačnih 2:1 smanjio je domaći igrač Vedran Bajivić. Na žalost, pri kraju utakmice ozlijedio se vratar Bratstva Saša Horvat. Naknadni liječnički pregledi će pokazati koliko će biti odsutan s terena.

IMG_9897U drugom susretu igrala je iskusna momčad Podravca iz Sopja i novi četvrtoligaš Graničar Bušetina s rekonstruiranim sastavom. U prvom dijelu momčad iz Sopja je povela zgoditkom Antonija Babeca. U nastavku je bušetinska momčad imala veći posjed lopte. Terensku inicijativu materijalizirao je najbolji bušetinski napadač Karlo Petrinić koji je nakon jednog silovitog prodora s desne strane svladao Kristijana Dumenčića. Utakmica je završila rezultatom 1:1, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca u čemu su uspješniji bili igrači Graničar Bušetine te su se plasirali u finale.

Utakmicu za treće mjesto bolje je otvorio sopjanski Podravac. Najiskusniji igrač na terenu Ivan Ibriks iz slobodnog je udarca doveo svoju momčad u prednost od 1:0. Jedan bočni ubačaj Vedrana Bajivića Hrvoje Javorović nespretno posprema u mrežu svog vratara. Pred kraj utakmice Marijan Holec dovodi Bratstvo u prednost 2:1, taj rezultat ostao je do kraja susreta pa je Bratstvo osvojilo treće mjesto. Kako je Bratstvo ostalo bez vratara, u susretu za treće mjesto za domaću momčad je branio vratar Virovitice Ante Šimić.

IMG_9942U finalu se Virovitica s izuzetno pomlađenim sastavom suprotstavila iskusnoj momčadi Graničar Bušetine. Virovitički mladići su pokazali da se na njih ovoj sezoni može ozbiljno računati. Poveli su 2:0 zgodicima Luke Špoljara i Patrika Kasumovića 2:0. Na početku drugog dijela imali su još nekoliko lijepih prilika da riješe pitanje pobjednika, ali su bili previše razigrani. U posljednjih desetak minuta, momčad Graničar Bušetine kao da se probudila iz sna. S dva zgoditka Lovre Štefanca, oba iz kaznenih udaraca, susret je završen rezultatom 2:2. Pitanje pobjednika se rješavalo jedanaestercima pri čemu su mladi Virovitičani još jednom pokazali igračku kvalitetu. Došli su do pobjede i prvog mjesta na turniru. Pred kraj utakmice došlo je do koškanja među igračima, pa su Karlo Pelko i Slaven Marković morali napusti igru zbog crvenih kartona.

IMG_9980Najbolji strijelac turnira bio je Luka Špoljar iz Virovitice, za najboljeg vratara je proglašen Ante Šimić koji je branio za domaće Bratstvo, inače vratar Virovitice, dok je za najboljeg igrača proglašen Karlo Petrinić iz Graničar Bušetine.

Pehare momčadima i posebna nagrade najboljim pojedincima podijelio je Renato Bukvić.

REZULTATI

Bratstvo – Virovitica 1:2
Graničar Bušetina – Podravac Sopje 4:3 (1:1)

3.mjesto:

Bratstvo – Podravac Sopje 2:1

finale:

Virovitica – Graničar Bušetina 7:6 (2:2)

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content