BOGDANOVIĆ NAJEFIKASNIJI U PORAZU Brazilci Ace Petrovića ostavili Hrvatsku na -27

Hrvatska je u svom prvom nastupu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu izgubila od Brazila 67-94 koji je ovom pobjedom osvojio prvo mjesto u skupini i mirno čeka protivnika u polufinalu.

Nije bilo mirnoće u napadu, niti koncentracije u obrani u igri hrvatske reprezentacije. Izabranici Aleksandra Petrovića djelovali su odlučnije, bili su puni vjere u svoje mogućnosti. Poveli su 3-10, pa 5-12, a nakon hrvatskog približavanja na 10-12 lako poletjeli na obećavajućih 10-23 nakon samo šest i pol minuta igre. Do kraja prve četvrtine Hrvatska se približila na 20-25, no Brazil je bez većih problema u daljnjem tijeku utakmice kontrolirao rezultat između 4 i 10 poena razlike.

Izbornik Veljko Mršić je mijenjao, tražio raspoloženu petorku, čekao da se netko priključi raspoloženom Roku Leniju Ukiću, da se pokrenu Bojan Bogdanović i Mario Hezonja čiji je ukupni šut u prvih 20 minuta bio 2-11.

Kada je u završnici prvog poluvremena Bogdanović zabio svoje prve poene za zaostatak od tri poena (34-37) činilo se da je Hrvatska uhvatila ritam, ali do velikog odmora s linije slobodnih bacanja, i bez stopostotne preciznosti, Brazilci se odvajaju na 34-40. Uslijedila je nesportska pogreška Marija Hezonje koju Brazilci kažnjavaju s pet poena u jednom posjedu lopte (dva bacanja i trica) za velikih +11 na kontu Petrovićeve momčadi (34-45).

Serija Brazila je nastavljena i na otvaranju 3. četvrtine. Prvo je Rafael Hettsheimeir pogodio tricu za 34-48, a Rafael Luz bacanjem odveo goste na +15 (34-49). Bio je to znak za paljenje hrvatskih motora. Hezonja zabija bacanja i blokira protivnički šut, Bogdanović povezuje pet poena, Ante Žižić zabija pod prekršajem za 46-54. S dvije povezane trice Brazilci su utišali publiku i zaustavili hrvatski nalet. Štoviše, u tren oka bili su ponovno na +15 (45-61).

Do kraja utakmice gledali smo rastrčane Brazilce i Hrvatsku koja je balansirala između čuvanja igrača za nastavak natjecanja i izbjegavanja teškog poraza. Završilo je 67-94 uz pljesak hrvatskih navijača za izvedbu Acinih izabranika.

Najviše poena u hrvatskim redovima postigao je Bojan Bogdanović (16), Roko Leni Ukić ih je zabio 13, a Mario Hezonja 9. Kod Brazila prednjačili su Rafael Hettsheimeir s 20 i Bruno Caboclo sa 17 poena.

Danas se Hrvatska s početkom u 20 sati sastaje s Tunisom. Pobjeda osigurava ostanak u natjecanju i polufinale s drugoplasiranom momčadi skupine A u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko.

(hks-cbf.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content