Šećer na kraju najbolje sezone virovitičkih košarkašica: Djevojke Z-11 obranile naslov prvakinja Regije Sjever

Nakon virovitičkih sušnih 20 godina, košarkašice ŽKK Virovitice su drugi put zaredom osvojile titulu prvakinja Regije Sjever i to u kategoriji do 11 godina starosti.

Regija Sjever okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske, a mlade košarkaške nade iz Virovitice suvereno su osvojile završni turnir s dvije uvjerljive pobjede. Virovitičanke su nakon čak tri ovogodišnje titule viceprvakinja Regije Sjever (Z-13, Z-15 i Z-17) i plasmana među osam najboljih klubova u Hrvatskoj u Z-13 uz ovaj uspjeh ispisale svoju najbolju sezonu u desetogodišnjoj povijesti kluba.

Ostaje jedino žal što i ove godine, zbog izbijanja pandemije, nije odigrana završnica Prvenstva Hrvatske u Z-11. Ostaje i vječna dilema da li bi Virovitičanke ove godine možda osvojile i titulu prvakinja Hrvatske, što bi bio uvjerljivo najveći uspjeh virovitičke košarke no pođimo redom.

Na završnom turniru nastupile su tri ekipe i to ŽKK Koprivnica, ŽKK DHPG iz Drnja te ŽKK Virovitica. U prvoj utakmici snage su odmjerile košarkaške nade ŽKK Virovitice i košarkašice ŽKK Koprivnice čije je trenerica Marica Korolija koju mnogi poznaju sa malih ekrana odnosno iz popularne emisije “Život na vagi”.

Koprivničanke su cijelo vrijeme trenirale na vanjskim terenima dok su Virovitičanke veći dio sezone provele bez treninga jer nemaju vanjski teren sa gumiranom podlogom te se očekivala dominacija djevojaka iz Koprivnice. Početak je prošao u tom tonu te su djevojke iz Koprivnice prvu četvrtinu dobile sa 7:4. Koševe su postigle Katarina Kanjka i Mia Milković te održale priključak sa raspoloženim djevojkama iz Koprivnice.

Drugu četvrtinu, kao i nastavak utakmice obilježila je odlična obrana Virovitičanki i samim tim nagovijestile iznenađenje koje se kasnije i dogodilo. Raspucala se je Dorotea Blažičević i sa pet koševa za redom vratila utakmicu u egal da bi Petra Grbac svojim košem napravila preokret. Uslijedilo je poluvrijeme, a djevojke su očito odlučile da potroše posljednji atom snage ne bi na kraju pobijedili.

Maestralna treća četvrtina završila je sa čak 7:0, a u strijelce se upisala i Lavinia Subota koja je uz to kao i Katarina Kanjka nepogrešivo izvodila lopte u teren. Ono što je fasciniralo bila je fenomenalna obrana predvođena Doroteom Blažičević i Lorenom Kanižaj koja se je istaknula i velikim brojem skokova te Petrom Grbac i Nayom Ćevelak.

U posljednjoj četvrtini raspucala se je i Ema Kovačević te je velika pobjeda bila na vidiku. Velik doprinos u obrambenim zadacima dale su i Gabrijela Gosler, Marija Počić, Tea Pospišil, Larisa Vrančić i Lana Lovrenčić. Bila je to rapsodija košarkaških nada i ogromnih 30:12 na kraju što su djevojke obilježile velikim veseljem.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 30:12

ŽKK Virovitica: Tea Pospišil, Petra Grbac 3, Lorena Kanižaj 4, Katarina Kanjka 3, Dorotea Blažičević 11, Gabrijela Gosler, Marija Počić, Lana Lovrenčić, Mia Milković 2, Ema Kovačević 4, Lavinia Subota 2, Naya Ćevelak 1, Larisa Vrančić i Eva Milković.

Nakon fenomenalne prve utakmice uslijedila je odlučujuća utakmica za prvaka Regije Sjever kontra ekipe DHPG iz Drnja. Kao i u prvoj utakmici Virovitičankama je trebalo neko vrijeme da se ugriju i pokažu što znaju te je poluvrijeme završilo 8:8. U strijelce su se upisali Lavinia Subota, Ema Kovačević i Petra Grbac no odlična obrana bila je ta koja je nudila nadu u još jednu pobjedu.

Čekao se i napadački učinak Doroteje Blažičević i Lorene Kanižaj i on je uskoro došao. Njih dvije su se doslovno izmjenjivale u postignutim koševima i pokazale da su odličan tandem koji će u narednim godinama izluđivati protivničke igračice. Hrabra Petra Grbac je nekoliko puta požrtvovno izborila lopte, a u stopu su je pratile Naya, Katarina, Gabrijela, Mia i Lana. Marija Počić izborila je važnu loptu, a velik obrambeni doprinos dale su Tea Pospišil, Larisa Vrančić, i Eva Milković koje su do kraja ispunile zadaće koje je pred njih stavio njihov trener. Na kraju je utakmica završila rezultatom 29:16 i titula prvakinja Regije Sjever ponovno je stigla u Viroviticu.

IMG 882c4b66fa578793488921755a13e63c V

Kapetanica Dorotea Blažičević ponosno je podigla pobjednički pehar i na taj način stavila točku na i odlične predstave Virovitičanki. Djevojke su pokazale da je zajedništvo najvažnije jer su se od početka do kraja međusobno bodrile, međusobno si pomagale i bile na ponos svojim roditeljima kako svojom igrom, ali još više svojim ponašanjem.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHPG 29:16

ŽKK Virovitica: Tea Pospišil, Petra Grbac 7, Lorena Kanižaj 9, Katarina Kanjka, Dorotea Blažičević 8, Gabrijela Gosler, Marija Počić, Lana Lovrenčić, Mia Milković, Ema Kovačević 2, Lavinia Subota 3, Naya Ćevelak, Larisa Vrančić i Eva Milković.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

IMG 855e50b2f98f5409e378f1c7d70542e6
ŽKK Koprivnica
IMG abee08f57fad17114b49634775aac37f
ŽKK DHPG Drnje

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content