Održana 2. interna radionica za izradu Plana upravljanja Taložnicama virovitičke šećerane

U petak, 2. srpnja 2021. godine, u sklopu provedbe projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“, održana je 2. interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja područjem ekološke mreže Taložnice virovitičke šećerane (PU 7003).

Pozdravnim riječima sudionicima se obratila Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Na radionici su sudjelovali predstavnici izrađivača Plana upravljanja tvrtke Particip GmbH, predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i članovi radne skupine Javne ustanove.

S ciljem provedbe strukturirane analize stanja, trenutne situacije i upravljačkih opcija za uspostavu suradnje na zajedničkoj izradi Plana upravljanja na radionici se raspravljalo o kapacitetima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Po završetku radionice, uslijedio je obilazak sadržaja za posjetitelje i multimedijskog postava Posjetiteljskog centra Dravska priča.

Dionička radionica zaključena je terenskim obilaskom područja Taložnica virovitičke šećerane.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content