U OBŽ tri pozitivna nalaza od 132 obrađena uzorka: U 957 nadzora ugostiteljskih objekata, 2 kršenja propisanih mjera u Belišću

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 132 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Donjeg Miholjca, Semeljaca i Šodolovaca.

Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze se 3 osobe koje su oboljele od Covid-19, dok u KBC-u Osijek nema hospitaliziranih osoba s tim oboljenjem. U samoizolaciji se trenutno nalazi 299 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 30. lipnja do 6. srpnja) policijski službenici proveli su 26 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili 2 kršenja (u Dalju i Osijeku). Obavili su i 957 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera, oba u Belišću.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 29. lipnja do 5. srpnja obavili su 191 nadzor provođenja epidemioloških mjera (80 u prodavaonicama, 57 u ugostiteljskim objektima, 16 u uslužnim djelatnostima, 12 u trgovačkim centrima, 10 na javnim okupljanjima, 8 na tržnicama, 5 u pekarnicama i 3 na sportskim događajima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Na današnjoj (6. srpnja) sjednici Stožera civilne zaštite OBŽ, razmatrana je epidemiološka situacija na području Osječko-baranjske županije te je ocijenjena zadovoljavajućom, no uz konstataciju kako je i dalje nužno odgovorno ponašanje i provođenje propisanih preporuka, kao i redovite kontrole provođenja.

Istaknuto je i kako će se redovito cijepljenje građana protiv koronavirusa nastaviti na već ustaljeni način, kao i cijepljenje bez prethodnog naručivanja, a o lokacijama i vremenu tog cijepljenja građani će biti obaviješteni javnim pozivom.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content