BIG JUMP 2021. Mnoštvo posjetitelja uživalo u odbojci na pijesku, kanuingu i raftingu, kao i “Velikom skoku”

I ove godine povodom obilježavanja 9. godišnjice proglašenja Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i Dana europske Amazone, jučer (nedjelja) na Izletištu na Križnici održana je manifestacija pod nazivom „Big jump for living rivers – Križnica 2021“. Podršku ovom događaju, svojim dolaskom dali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Brojni posjetitelji uživali su u bogatom programu, raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, odbojci na pijesku, kanuingu i raftingu, a bila je tu i zabava za najmlađe posjetitelje. A tijekom cijele manifestacije za dobru glazbu bili su zaduženi dečki iz benda „Od srca do srca“.

DSC8909
Foto: Foto Begović

Turnir odbojke na pijesku privukao je mnoštvo sportaša i rekreativaca, a među najboljima bili su Monstrumi koji su osvojili prvo mjesto, drugo mjesto odvojila je ekipa Kišna glista, a treće mjesto pripalo je ekipi Crveni.

Ono u čemu su mnogi uživali bio je spuštanje kanuima i rafting od Brodića pa sve do Križnice kanuing stazom „Drava Tour adventure“ u organizaciji tvrtke Draft d.o.o. A na kraju prve tri ekipe koje su bile najbrže dobile su priznanje. Prva ekipa u kanuingu bila je ekipa Brodić, a u raftingu ekipa Četristodvajst.

20210711 132132

U 15 sati mnoštvo posjetitelja pridružilo se tisućama ljudi diljem svijeta u „Velikom skoku“ te ovim simboličnim činom pokazali da im je stalo do živućih rijeka, ali i do vlastite budućnosti koja neminovno ovisi o očuvanju tih rijeka. Te nakon toga nastavili uživati u druženje, suncu i svježem zraku.

Dakako na sigurnost svih posjetitelja i sudionika pazili su djelatnici hitne medicinske pomoći, vatrogasci, članovi HGSS-a i policija Policijske postaje Pitomača koji su prije početka manifestacije podijelili edukativni materijal vezan za sigurnosno kupanje na rijeci Dravi.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content