BK Doljani i Udruga ratnih policajaca PP Orahovica slavili na boćarskom Memorijalu “Šilović – Takač” u Bukviku

U organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica te suorganizaciji Boćarskog kluba “Dalmatinac” Bukvik, uz pomoć Općine Čačinci, u tom je naselju općine Čačinci održan 7. Memorijalni boćarski turnir “Omer Šilović – Ivica Takač”.

U uvodu memorijala predstavnici boćarskih klubova i braniteljskih udruga sudionika u nazočnosti načelnika općine Čačinci Alena Jurenca, obišli su grobno mjesto Omera Šilovića u Čačincima te spomen križ Ivice Takača na groblju u Bukviku.

-Moram pohvaliti organizatore, HVIDR-u Orahovica i BK Dalmatinac koji ustraju u pripremi ovakvih turnira kako se niti jedno ime hrvatskog branitelja ne bi zaboravilo. Hvala svim sudionicima koji su došli i odali počast našim poginulim herojima, jer ovo je najmanje što možemo učiniti za njih kako bi im se odužili za ono što su oni učinili za nas, dali svoje živote za slobodnu nam i neovisnu Hrvatsku. Hvala vam dragi branitelji na nemjerljivom doprinosu u Domovinskom ratu, hvala vam što ste nam dali našu Domovinu i na nama je danas da ju očuvamo u najboljem svjetlu i nastavimo tragom koji ste vi započeli devedesetih godina – rekao je prilikom obilaska grobnih mjesta načelnik Alen Jurenac.

Memorijal-Silovic-Takac-Bukvik-3_900x506

U ime organizatora, na otvaranju turnira, obratio se predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

– Omer Šilović iz Čačinaca poginuo je kao pripadnik 132. brigade u Grebnicama kod Orašja 24. lipnja 1992. godine, dok je Bukvičan Ivica Takač kao pripadnik 1. Gardijske brigade Tigrovi teško ranjen kod Donjih Rajića 14. listopada 1991. te je od posljedica ranjavanja preminuo 13. studenoga iste godine u bolnici u Zagrebu. Ova dvojica hrvatskih branitelja položili su ono najsvetije od sebe, svoj život na oltar Domovine i mi kao hrvatski branitelji s ovog područja i suborci, dužni smo im svake godine odati dužno poštovanje te im se pokloniti i zahvaliti što su dali sebe za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku – rekao je Varaždinac.

Memorijal-Silovic-Takac-Bukvik-8_900x600

Na kraju je branitelje pozdravio predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

-Korona je prošle godine napravila svoje, braniteljske udruge nisu imali previše aktivnosti pa tako niti ovaj turnir nije održan, ali evo ove godine se sve srećom malo okrenulo i ovo je već peta aktivnost županijskih braniteljskih udruga u čast naših poginulih prijatelja. Meni je drago da se i danas srećem s dobrim i dragim ljudima i herojima, jer dosta je naših prijatelja preminulo, ali zato smo mi ovdje da se sjećamo i čuvamo uspomenu na njih i sve poginule suborce. Zato sam presretan što su i mediji ovdje s nama jer bez njih nema ništa, jer da oni ne prenesu nitko ne bi ni znao gdje su naši dečki i kada poginuli, tko su i što bili. Hvala vam svima od srca – zaključio je Bubaš.

Memorijal-Silovic-Takac-Bukvik-7-Pobjednici-Udruge_900x529

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije, klubovi i braniteljske udruge. U konkurenciji klubova prvo mjesto osvojio je BK Doljani iz Orahovice, dok je drugo mjesto pripalo BK Dalmatincu iz Bukvika.

U konkurenciji braniteljskih udruga najmirnije i najpreciznije ruke bila je ekipa Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990./1991. Drugo mjesto pripalo je ZUiČ HVIDR-i VPŽ, broncu je oko vrata stavila Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, dok je četvrto mjesto osvojila HVIDR-a Orahovica.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content