Djelatniku stanice za tehnički pregled u Virovitici kaznena prijava: Išao na ruku vlasniku kombija, “pustio” ga na tehničkom iako je znao da je vozilo neispravno

Policijski službenici Policijske postaje Virovitica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog počinjenog kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti. Naime, tereti ga se da je kao djelatnik jedne stanice za tehnički pregled vozila na području grada Virovitice “išao na ruku” vlasniku teretnog vozila virovitičkih registarskih oznaka te mu osigurao prolazak na tehničkom pregledu. 

Naime, PU virovitičko-podravska je izvijestila kako su provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili da je muškarac izvršio tehnički pregled teretnog vozila koje je okarakterizirao kao tehnički ispravno, iako je znao da ono to nije. 

– To je dokazano na izvanrednom tehničkom pregledu na drugoj stanici za tehnički pregled gdje su utvrđene greške koje onemogućuju prolazak tehničkog pregleda, a čime je drugoj osobi pribavio imovinsku korist na način da nije morala otklanjati navedene greške. Protiv 58-godišnjaka slijedi kaznena prijava ODO Virovitica – stoji u policijskom priopćenju. 

Kako neslužbeno doznajemo, vlasnik kombija je pokušao “proći” tehnički pregled u Stanici u Pitomači, no ondje mu je rečeno da mora otkloniti nekoliko kvarova na vozilu. Umjesto da te kvarove otkloni, nakon nekog vremena je ponovno došao na tehnički pregled gdje je ponovno “pao”. 

No ni to ga nije nagnalo na popravak vozila, već je otišao u jednu stanicu za tehnički pregled u Virovitici gdje je “uz dogovor” sa zaposlenikom uspio registrirati neispravno vozilo. 

Kako se nakon dužeg vremena nije pojavio na Stanici u Pitomači, slučaj je pobudio sumnje policije te je nakon provjere vlasnika i naređenog izvanrednog tehničkog pregleda otkriveno počinjeno kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content