Dubrovački gospari osvojili Hornungov memorijal u Orahovici

Boćarski klub ”Doljani” organizirao je tradicionalni 14. Memorijalni boćarski turnir ”Damir Hornung” posvećen poginulom hrvatskom branitelju i prvoj orahovačkoj žrtvi u Domovinskom ratu. Memorijal je započeo polaganjem vijenaca te lampiona kod spomen biste Damiru Hornungu u dijelu grada kojeg Orahovčani nazivaju Doljani, odmah pored boćarskog igrališta. Polaganju su nazočili obitelj Hornung, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednica gradskog Vijeća Karmen Halgaš, predsjednik Zajednice športskih udruga grada (ZŠU) Antun Grabovac, predstavnici DVD-a Orahovice te svih boćarskih klubova sudionika predvođeni domaćinom, Boćarskim klubom Doljani.

Na svečanom otvaranju nazočnima se prvo obratio, u ime kluba domaćina, Ivan Tomac zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji te svim klubovima koji su došli, posebno gostima iz Dubrovnika, ekipi Župa Dubrovačka. Pravo gospari iz Dubrovnika su posebna priča ovog turnira, punih 10 godina su sudionici memorijala u čast Damiru Hornungu.

-Nama je posebna čast biti ovdje u Orahovici u čast poginulom hrvatskom vitezu Damiru, i evo punih deset godina smo s ponosom ovdje i ako Bog da zdravlja bit ćemo i iduće godine. Veže nas veliko prijateljstvo s kolegama iz BK Doljani i ja im se ovim putem zahvaljujem na domaćinstvu i prijateljstvu koje će, siguran sam, vječno trajati – rekao je u ime dubrovačkih boćara Mario Raguž.

1107memorijalhornung 10pobjednici ekipno

Predsjednik ZŠU Orahovica, kao jednog od pokrovitelja Memorijala, Antun Grabovac pozdravio je organizaciju ovog turnira koji, kako je rekao, spaja sport, prijateljstvo i prije svega domoljublje te zaključio kako će Zajednice i dalje pratiti ovaj i njemu slične događaje.

Natjecanje je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Prije svega odajem posebnu zahvalu obitelji Hornung koja je pretrpjela najveću bol i danas svi suosjećamo s njima, ali isto tako moram reći da svi moramo biti ponosni na našeg viteza Damira koji je dao najsvetije od sebe, svoj život, za slobodnu nam Hrvatsku. I zato je ovaj memorijal poseban, ovakvim događajima Damir i svi hrvatski branitelji žive vječno. Hvala Boćarskom klubu Doljani koji ustraje u organizaciji i Grad će im uvijek biti na raspolaganju – rekao je Rister te natjecanje i simbolično otvorio, zajedno s Mariom Hornungom bratom poginulog Damira, bacajući prvu boću.

1107memorijalhornung 1 pobjednici pojdinacno

Nakon neizvjesne borbe, u poluzavršnici je druga momčad Doljana je dobila prvu, a Župa Dubrovačka Tenju. U utakmici za treće mjesto Doljani I su svladali Tenju, a u velikom finalu Župa Dubrovačka je slavila nad Doljanima II i odnijela veliku pobjedu. U pojedinačnom dijelu natjecanja, u valjanju je slavio Mario Raguž iz Dubrovnika dok je u izbijanju najprecizniji bio Marin Tomac iz BK Doljani. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content