EHF EURO W-19 Rumunjke bez većih poteškoća svladale Hrvatsku, u drugom susretu drugog kruga reprezentativke od 15 sati igraju protiv Mađarske

U prvoj utakmici drugog kruga na Europskom prvenstvu, hrvatska ženska juniorska reprezentacija zaustavljena je od Rumunjske, 20:29.

U utakmici čvrstog i brzog tempa, prvi pogodak za Hrvatsku je postigla Bruna Zrnić. U uvodnih 10-tak minuta, Hrvatska je bila ta koja je hvatala rumunjsku prednost. Zatim je u 10. minuti, Hrvatska odjurila na +2, bilo je 6:4. Ali, nekoliko brzopletih reakcija u obrani dovodi do silovitog izjednjačenja Rumunjki.

Izbornica Adrijana Prosenjak u tim trenucima traži minutu predaha kako bi konsolidirala hrvatske redove, a u tome je i uspjela. Hrvatska je izjednačila, a onda ponovno hvata rezultatski priključak od -1. Sredinom i krajem prvog poluvremena, pratio nas je veliki broj tehničkih pogrešaka, što su dobro iskoristile Rumunjke. Na vratima je fantastična bila Iva Brkljačić i ponajviše zahvaljujući njoj, Rumunjska na predah ide “samo“ s +3. Bilo je 10:13.

U nastavku, Rumunjska bolje otvara drugo poluvrijeme i odlazi na +4 pa naše igračice ponovno hvataju priključak. I dalje nas drži sjajna Iva Brkljačić na vratima, a kapetanica Ana Buljan zabija za -2. Bilo je 12:14 u 35. minuti. Taj rezultat kratko je trajao jer je Rumunjska već u 37. minuti, ponovno došla na +4. Već u 40. minuti, bilo je +5 na rumunjskoj strani, 13:18. S dva dobra, brza napada, Hrvatska vraća na -3. Ali, bilo je to kratkog vijeka, jer Rumunjska sve ponovno vraća na +5 i ne staje. Kola za Hrvatsku kreću nizbrdo, i u 51. minuti bilo je -8, 17:25. Uz velik broj tehničkih pogrešaka, dojam je da Hrvatska bolje nije mogla. Na kraju, pobjeda Rumunjske 29:20. Hrvatsku je predvodila Bruna Zrnić sa sedam pogodaka.

Drugu utakmicu drugog kruga naše djevojke igrat će danas (srijeda) u 15:00 sati protiv Mađarske.

(hrs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content