FOTO Srpnica u Bušetini: Mladost iz Vukosavljevice pobjednik igara starih sportova povodom Ivanja 2021.

Prošle godine za blagdan Srpnice, u NK Graničar Bušetini odlučili su organizirati natjecanje u starim sportovima, na kojemu su sudjelovale četiri domaće ekipe. Ove godine, uz jednu domaću ekipu, na natjecanju su sudjelovale dvije iskusne ekipe: Društvo za sport i rekreaciju iz Podgorja i Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Mladost iz Vukosavljevice.

U više od četiri sata natjecanja, tri ekipe odmjerile su svoje snage u 14 disciplina. Natjecatelji su se priključili s oduševljenjem jer je ovo bilo prvo ovakvo natjecanje nakon duge pauze zbog pandemije koronavirusa. U igrama su sudjelovali aktivni sportaši, rekreativci, ali i oni koji se samo “s vremena na vrijeme” uključe u ovakav tip natjecanja.

IMG_7763-Custom

Počelo je prevoženjem žena u tačkama, gađanjem alke iz tački, skakanjem u vrećama i potezanjem štapa. Nakon kraće pauze sijedila je utrka na štulama, prenošenje žena na leđima, prenošenje vode u čašama, prenošenje vode u putama, viseća kuglana i igra uzica uz guzicu.

U posljednjem setu bile su četiri atraktivne igre: bacanje karika, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta i ispijanje gemišta. Tijekom natjecanja bilo je niz komičnih situacija, ali nitko nije bio ljut na nespretnost i propuste svojih suigrača, jer je sve to ipak igra i zajedničko druženje.

IMG_7977-Custom

Zbrajanjem osvojenih bodova po disciplinama prvo mjesto osvojila je Mladost iz Vukosavljevice, drugo je bilo Podgorje, a treća bušetinska ekipa.

Pehare i priznanja podijelio je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Na kraju možemo zaključiti da je iskustvo donijelo bolje rezultate, jer gosti iz Vukosavljevice i Podgorja već desetljećima sudjeluju u sličnim natjecanjima na županjskoj i državnoj razini.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content