SLATINSKO LJETO U subotu od 20 sati na Trgu sv. Josipa nastupa Funk Delegacija

Ove subote, 24. srpnja, u sklopu manifestacije Slatinsko ljeto na Trgu sv. Josipa od 20 sati očekuje nas potpuno novi događaj, vrhunska glazbeno-plesna poslastica u više slijedova u režiji Hrvatske Funk Delegacije, a u organizaciji Turističke zajednice grada Slatine.

Hrvatska Funk Delegacija je najveći neformalni DJ kolektiv u Hrvatskoj koji okuplja čak 18 DJ-a i koji svake godine organizira najveću Back2Back zabavu na ovim prostorima, Hrvatsku Funk Konferenciju. Glazbeno su to ”iskopi” iz mikro žanrovskih oblasti kojima ekspertno barata svaki od 18 selektora, od svemirskog orijentalnog disca, disco funka, jugo funka, razne house glazbe, breaksa, samba soula, latin funka, schlager breaksa, hip hopa, dancefloor jazza, big bad latin boogalooa i svega što puca od užarenog plesnog groovea. Dosada je organizirano 5 Funk Konferencija i Delegacija je nastupala na raznim festivalima poput Špancirfesta u Varaždinu i Impulse festivala u Rijeci, sve u svrhu promocije Funk glazbe, kulture i popratnih žanrova.

Na nastup u Slatini dolaze u sastavu DJ Werft, Soul Bader i DJ Pips uz pojačanje Torz Laneya koji će održati plesnu radionicu i animirati publiku koja će naučeno moći primijeniti odmah, na terasama slatinskih ugostitelja neposredno uz pozornicu.

– Ove godine htjeli smo potaknuti organizaciju glazbenih događaja i subotama na novim lokacijama, a koji će uključivati posebnu ciljnu skupinu, mlade. S obzirom na to da nismo uspjeli dobiti suglasnost Stožera civilne zaštite bez uvjeta koji bi značajno ugrozili organizaciju samog događaja planiranog na betonskom igralištu, odlučili smo se nastup prebaciti na već postavljenu pozornicu na Trgu. sv. Josipa. U doba pandemije koronavirusa suočili smo se sa brojnim poteškoćama u radu i upravo iz tih razloga nismo razmišljali o otkazivanju ovog događaja koji će pružiti jedinstvenu priliku za doživljaj glazbe, plesa i DJing kulture, ali i ponuditi mladima alternativu kakvu već dugo nisu imali u našem gradu. Vjerujemo da će se u subotu centar Slatine pretvoriti u ”klub” u kojemu će zabava biti zagarantirana – rekao je direktor TZG Slatine Jurica Bosak.

Po normalizaciji epidemiološke situacije iz Turističke zajednice grada Slatine su nam najavili da će u poseban fokus staviti mlade i one koji se tako osjećaju, te će kroz svoje programe podupirati i rad udruga koje iste okupljaju. (www.icv.hr, ADF; TZGS)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content