Grad Orahovica raspisao natječaj za financiranje udruga, rok za podnošenje prijava mjesec dana

Grad Orahovica pozvao je udruge koje su programski usmjerene na rad u području razvoja socijalnih usluga, kulture, tehničke kulture civilnog društva, da se prijave na financijsku podršku projektima koji doprinose razvoju kapaciteta udruga za pružanje navedenih usluga u zajednici. Iz Grada poručuju kako Udruge sukladno ovom Javnom pozivu mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja:

-Djeca i mladi u općoj populaciji, građanstvo srednje i starije životne dobi u općoj populaciji, invalidi i socijalno ugroženi. Jačanje kapaciteta udruga za doprinos procesu razvoja društva kroz javni interes, razvoj civilnog društva, zaštita okoliša, razvoj obrtništva i gospodarstva, obrazovanje, kultura, zdravstvena i humanitarna zaštita i pomoć, braniteljske udruge i jačanje takvog udruživanja te poticanje očuvanja novije hrvatske povijesti – poručuju iz Grada.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 146.000 kuna, a najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000 kuna dok je najveći iznos po pojedinom projektu je 50.000 kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana, a završava 26. kolovoza 2021. godine.

-Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti neograničeni broj projekta u okviru ovog Javnog poziva, ako udovoljavaju svim odredbama, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više projekata unutar prioritetnih područja Javnog poziva. Prijavu projekta na Javni poziv može podnijeti udruga koja je upisana u Registar udruga i djeluje najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj zaključno s danom objave Javnog poziva, koja je programski usmjerena na rad u području pružanja svih navedenih usluga što je razvidno iz ciljeva i popisa djelatnosti u statutu udruge, koja je upisana u Registar neprofitnih organizacija i vodi transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija i koja je ispunila ugovorne obveze prema davatelju financijskih sredstava te svim drugim davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora, te ima sjedište na području grada Orahovice – poručuju iz Grada Orahovice, te na kraju dodaju kako će prije potpisa ugovora svaka udruga morati priložiti dokaze da se protiv odgovorne osobe u udruzi i voditelja projekta ne vodi kazneni postupak te da udruga ima podmirene sve doprinose i plaćen porez.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content