HRVATSKA IMA I ZLATO I SREBRO Mektić i Pavić pridružili se Čiliću i Dodigu u finalu!

Sjajne vijesti stižu nam iz Tokija! Nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig u prvom polufinalnom ”dvoboju” slavili protiv Marcusa Daniella i Michaela Venusa s glatkih 6:2, 6:2, čime su izborili nastup u finalu olimpijskog teniskog turnira u parovima, pobjedom protiv američkog para Krajicek/Sandgren tamo su im se pridružili Nikola Mektić i Mate Pavić, jedan od najboljih teniskih parova na svijetu.

Mektić i Pavić na samom su otvaranju meča ”uzeli” break i stečenu prednost zadržali do kraja prvog seta, završilo je 6:4, a koliko su sigurni bili na svom servisu govori i podatak da Amerikancima nisu dali niti jednu priliku za break. Identičnu situaciju gledali smo i u drugom setu. Još su jednom naši predstavnici uzeli servis pri rezultatu 1:1, Daniell i Vensu nisu pronalazili način kako se suprotstaviti odlično raspoloženim Hrvatima, tako da su naši predstavnici mirno priveli susret kraju i slavili s 2:0 u setovima, bez ikakve napetosti!

Hrvatska je ovim pobjedama osigurala zlato i srebro u parovima, a u sutrašnjem finalu saznat ćemo hoće li se naslovom olimpijskih pobjednika okititi Čilić i Dodig ili Mektić i Pavić. Ujedno, ovo će biti prvi put nakon 113 godina da se u finalu olimpijskog teniskog turnira sastaju predstavnici iz iste zemlje!

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content