Institut za javne financije: Gradu Virovitici petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u ponedjeljak, 5. srpnja rezultate sedmog ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti jedinica lokalne samouprave koji pokazuju daljnji napredak i trend rasta transparentnosti. Naime, gradovi su, nakon prošlogodišnje ocjene 4,5 (godinu ranije je bilo 4,3) zaslužili ocjenu 4,7, a broj odlikaša je sa prošlogodišnjih 87 (godinu ranije bilo ih je 65) narastao na 99.

Čistu peticu za transparentnost proračuna dobio je i Grad Virovitica, što znači da je na svojim mrežnim stranicama objavio svih pet proračunskih dokumenata: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2019. godinu, izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2020. godinu, prijedlog proračuna za 2021. godinu, izglasani proračun za 2021. te proračunski vodič za građane za 2021.

U obzir su uzeti samo dokumenti koji su na mrežnim stranicama regionalnih/lokalnih jedinica bili dostupni u razdoblju XI./2020. – IV./2021. i to na dan pretraživanja, ali ne i naknadno objavljeni dokumenti. Takvim izračunom razina proračunske transparentnosti može iznositi od 0 do 5.

Više informacija OVDJE.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content