KATOLIČKA OŠ VIROVITICA Ravnatelj M. Večerić oprostio se od učenika, kolektiva i roditelja, odlazi u Požegu

Vlč. Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici (KOŠ), oprostio se danas (petak) od učenika, kolektiva i roditelja prigodnim riječima nakon podjele svjedodžbi u školi.

Vlč. Večerić, koji je na mjestu ravnatelja bio šest godina te je vjernicima služio i kao pastoralni suradnik u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju, odlukom požeškog biskupa mons. dr. Antuna Škvorčevića prije par dana imenovan je upraviteljem Župe sv. Terezije Avilske u Požegi te ravnateljem Caritasa Požeške biskupije.

U dirljivom govoru zahvalio je svim roditeljima, učenicima i djelatnicima škole na potpori i zajedništvu. Prisjetio se osobito prve generacije, s kojom su, kaže, zajedno i škola i roditelji svladavali prve izazove. 

katolicka 2

– Danas odlazim iz ove škole nakon šest godina i svih tih šest godina bilo mi je jako lijepo s vama. Odlazim pun iskustva i uspomena. Draga djeco, roditelji, djelatnici, zapamtite – vi ste ova škola, vi ste oživljavali ovu školu u svakom trenutku i hvala vam na svemu što ste postigli i napravili. Dragi moji učenici, svakog od vas ponaosob ću se sjećati cijelog života. Molim vas za zapamtite da ste vi Isusovi mališani. Želim vam puno uspjeha u daljnjem životu i obrazovanju, da se i dalje družite s Isusom, koji je smisao vašeg života i da nikad ne zaboravite tko ste.

Kad god prolazite Požegom i vidite onu najveću crkvu, to vam je katedrala, navratite sa svojim roditeljima pozdraviti me, tamo je moja nova služba – poručio je vlč. Večerić, najavivši kako će od jeseni školu voditi novi ravnatelj.

katolicka 1

Riječ je o vjeoručitelju Ivanu Mikoliću, koji ima bogato radno iskustvo i koji dolazi iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici. Vlč. Večerić u novoj službi ima i onu ravnatelja Caritasa Požeške biskupije.

-Iz jedne zaigrane škole pune djece, igre i veselja, odlazim služiti siromasima, onima kojima je potrebna duhovna i tjelesna pomoć. Molim vas sve, da se u svojim molitvama sjetite i mene i svog novog ravnatelja, da molite za nas u novim službama koje su nam povjerene. A vas, dragi roditelji, nastavnici i djeco, neka prati Božji blagoslov, da i dalje molitvom i dobrim djelima rastete u odgoju, u ljubavi prema Bogu i bližnjima – zaključio je vlč. Večerić. Od ravnatelja se oprostio i kolektiv i roditelji prigodnim poklonom. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content