KRAJ LJUBAVNE PRIČE Hrvatska tuguje za Malenom: “Klepetan je to teško primio'”

Roda Malena uginula je, tužna je vijest koja dolazi iz Brodskog Varoša. Njezina ljubavna priča s Klepetanom iz godine u godinu privlačila je sve više ljudi i obišla svijet, te je bila predmet i popularnog dokumentarca, piše Večernji.

– Počelo je oko 9.6. kada sam primijetio da nije dobro. Počele su i vrućine. Htjela je ići za Klepetanom, ali nije mogla. Pala je dolje. Ja sam je unio unutra. Nije htjela više ni jesti niti piti vode. Kao da je riješila da se riješi tog svog života, jer je kod njih to poniženje, ja bi rekao. Klepo je stalno oko nje obilazio, ali nije bilo pomoći. Jedanaest dana sam je držao u sobi jer vidio sam da muhe idu oko nje. Niža je temperatura nego vani, pazio sam i pratio. Međutim, nije htjela ništa uzeti jesti i kada je vidio prijatelj Neno samo je zaplakao i otišao. Nema pomoći. Onda 29.6. sam je iznio i na krilu jedne prijateljice je sklopila oči – rekao je Stjepan Vokić, 85-godišnjak koji je skrbio o Malenoj 28 godina.

Klepo stalno dolazi, kaže Vokić, kao da pita gdje je moja Malena. – On je 19 puta došao. To nisu mali kilometri. Ja sam na izmaku snagu, ne mogu sam od penzije davati im ribu koju vole. Ovi su ispustili kanale u Migalovcima. Sve je otišlo u Savu – kaže Vokić.

Malena i Klepetan imali su 66 potomaka.

– On će vjerojatno na proljeće naći nove prijateljice, ali na gnijezdo neće sigurno do proljeća – dodao je Vokić.

Smatra da je Malenu dotukla ova zima. – Rode leže na jajima, a vani -9. To nije normalno. Vrijeme se mijenja. Gazi nas. Ne poštuje se priroda. Glavni kanal naš su ispustili i ostala je sitna riba koja se nema gdje sakriti od proždrljivih riba. Devastirali su naše područje – kaže Vokić.

Podsjećamo, Stjepan Vokić pronašao je Malenu prilikom pecanja 1993. godine. Zbog slomljena krila, ona nije mogla letjeti i zbog toga niti napustiti Brodski Varoš. Klepetan se prvi puta pojavio 2001. godine i od tada je gotovo svake godine se vraćao kako bi se pario s Malenom.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content