Na sjednici Vlade ministar Vili Beroš najavio novost u cijepljenju

Vili Beroš, ministar zdravstva, na sjednici Vlade govorio je o aktualnom stanju s koronavirusom. Kazao je kako danas imamo 179 novih slučajeva zaraze.

– 94 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno, što govori o učinkovitosti cijepljenja. Zaključno s 21. 7. u Hrvatskoj je ukupno utrošeno je 2.965.330 doza. Cijepljeno je 1.604.513 osoba. To je 57.6 odraslog stanovništva. Za 1.401.029 osoba, tj. 41.61 posto odraslog stanovništva cijepljenje je završeno. U cilju povećanja dostupnosti cjepiva, cijepljenje protiv covida-19 i izdavanja potvrda o cijepljenju, na prijedlog Ministarstva zdravstva, vijeće Ljekarničke komore je jednoglasno podržalo prijedlog provođenja cijepljenja i izdavanje potvrda i u ljekarnama. Cijepljenje će se obavljati pod nadzorom liječnika po modelu cijepljenja na punktovima s mobilnim timovima. HZJZ je izradio upute za uključivanje ljekarni u proces cijepljenja, a informatička priprema je u tijeku – rekao je Beroš, prenosi Index.hr.

Beroš je podsjetio i da su jučer zaposlenici zdravstva imali edukaciju o značaju cjepiva.

– Više malih žarišta brzo mijenjaju sliku cijelih županija. Zaključak je jasan, stabilnost stoji na cijepljenju, mjerama, edukaciji i osobnoj odgovornosti – istaknuo je.
 

Pozvao je starije od 80 godina, među kojima je 45 posto necijepljenih, da se cijepe.

– Čipovi i magnetska polja vezano za cijepljenje spadaju u sferu znanstvene fantastike – zaključio je.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content