Najuspješniji sportaši Osijeka i OBŽ su Donna Vekić, Aurel Benović i Ivana Granoša, a RK NEXE najuspješniji je sportski kolektiv

Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Zajednica športskih udruga Grada Osijeka danas (utorak) su organizirali svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva za područje Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2020. godinu.

Uz poštivanje važećih epidemioloških preporuka tako je nastavljena tradicija duga 63 godine, zbog čijeg očuvanja su organizatori izbora – gradska i županijska sportska zajednica te Glas Slavonije – odlučili upriličiti ovo događanje te i na taj način javno istaknuti sportaše i sportske kolektive koji se i u vrlo teškim okolnostima uspješno i zapaženo bave sportom.

– Ponosni smo na sve naše sportaše, a imamo ih stvarno puno od najmlađih do najviših kategorija po uzrastu, od amaterskih do profesionalnih i na svjetskoj razini koje koristimo i kao promotore i ambasadore naše Županije, naše Slavonije i Baranje, na čemu smo im zahvalni. Ovo što mi činimo je kap u onomu što su oni sve uradili u svom životu, treniranju, radu, odricanju njih i njihovih obitelji kako bi bili kvalitetni sportaši. Osječko-baranjska županija sa svojom Zajednicom podupire sve sportaše kroz izgradnju sportske infrastrukture i financiranje njihovih aktivnosti, no najveća zasluga je upravo na njima samima, a na ovaj način se okupimo svake godine i iskazujemo im pozornost i zahvalu – kazao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić čestitao je svim sportašima i sportašicama, kao i svim trenerima i sportskim djelatnicima koji su doprinijeli velikim uspjesima našega sporta.

– Jedan od tih uspješnih sportaša je i Aurel Benović koji je na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku ostvario izvrstan rezultat, a to je samo dokaz da je Osijek grad sporta i vrhunskih sportaša. I u budućnosti svi sportaši će imati podršku Grada, a nastavit ćemo i njegovati partnerski odnos u organizaciji brojnih europskih i svjetskih natjecanja. Sve ćemo popratiti i odgovarajućom infrastrukturom koje smo se, između ostaloga, dotakli i u Strategiji razvoja sporta Grada Osijeka 2020.-2030. godine, a sve kako bismo i dalje razvijali generacije uspješnih sportaša jer su upravo oni ambasadori kvalitetnog bavljenja sportom i na profesionalnoj i na rekreativnoj razini – rekao je Radić.

Priznanje za najuspješniju sportašicu Grada Osijeka dobila je Ivana Granoša – Triatlon klub Tri-tim, Osijek, a Osječko-baranjske županije Donna Vekić – Teniski klub Osijek.

Najuspješniji sportaš Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije je Aurel Benović – Gimnastičko društvo Osijek – Žito

Najuspješniji sportski kolektiv Grada Osijeka je Muški odbojkaški klub MURSA-OSIJEK, doj je Rukometni klub NEXE Našice najuspješniji sportski kolektiv Osječko-baranjske županije.
A posebno priznanje dodijeljeno je Anti Kosteliću za izniman doprinos u razvoju osječkog i hrvatskog sporta.

(ŠZOBŽ, ZŠUGO, Glas Slavonije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content