Nakon ljetnog roka u srednjim školama OBŽ popunjenost 86 posto: Slobodnih mjesta ima još u Donjem Miholjcu, Našicama i Đurđenovcu

U srednjim školama, kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, od 3.157 upisnih mjesta popunjena su 2.704, odnosno 86 posto. Ukupan je broj slobodnih mjesta u školama u cijeloj županiji 453.

U četverogodišnjim obrazovnim programima nakon ljetnog roka ostalo je 10,56 posto, u trogodišnjim obrazovnim programima 21,55 posto slobodnih mjesta dok je jedini petogodišnji obrazovni program „medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege“ kojeg provodi Medicinska škola Osijek,  prema dostupnim podacima, popunjen već u ljetnom roku.

Srednje škole koje su svoje programe popunili u ljetnom roku su Gimnazija Beli Manastir, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, II. gimnazija Osijek te III. gimnazija Osijek.

Što se ostalih srednjih škola u Osijeku tiče, najviše je mjesta, 19,  ostalo u Ugostiteljsko-turističkoj školi, a slijedi Obrtnička škola s 14, te privatna gimnazija Gaudeamus s 13 slobodnih mjesta.

U Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji ostalo je 12 slobodnih mjesta, u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek 11, deset je slobodnih mjesta ostalo u I. gimnaziji, a šest u Graditeljsko-geodetskoj školi.

Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj ima 14 slobodnih mjesta za nastavu na mađarskom jeziku.

I u ostalim školama na području Osječko-baranjske županije još ima mjesta.  Tako je u Srednjoj školi u Donjem Miholjcu  slobodno još ukupno 30 mjesta, u đurđenovačkoj školi 24, dok u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice ima 48 slobodnih upisnih mjesta.

Postupak za provedbu ljetnog upisnog zaključit će se 10. kolovoza kada će biti objavljeni i službeni podaci o slobodnim mjestima za jesenski upisni rok. Postupak provedbe jesenskog upisnog roka započet će 21. kolovoza.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content