Nova radna mjesta u općini Čačinci: Od 1. kolovoza kroz projekt “Zaželi” započinje briga o 72 korisnika treće životne dobi

Projekt “Zaželi bolji život u općini Čačinci ll” kreće s realizacijom. Načelnik Alen Jurenac danas (petak) je potpisao ugovore s 13 žena, a većina njih već se dokazala na istom projektu u prethodnoj fazi.

-S osobitim zadovoljstvom mogu reći kako ovaj projekt danas kreće, odnosno nastavlja se. Ovaj hvalevrijedan projekt prisutan je u našoj općini već nekoliko godina, a među prvim smo lokalnim zajednicama koje su prepoznale potrebu istog na obostranu dobrobit i korisnika i zaposlenica te se nadamo i u budućnosti zadržati ovu mogućnost zapošljavanja, ali ju i unaprijediti kroz povećanje broja novih korisnika i novih radnih mjesta- rekao je načelnik općine Čačinci Alen Jurenac. Projekt “Zaželi bolji život u općini Čačinci II” uključuje ciljanu skupinu odnosno 13 nezaposlenih žena, starosti 50 godina na više, s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem te 72 krajnja korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, a provodi se na području Općine Čačinci. Provedba je u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content