Stručno ocjenjivačko povjerenstvo donijelo odluku: Obitelj Maršić ima najljepšu okućnicu u općini Čačinci

Turistička zajednica općine Čačinci i ove godine, tradicionalno je pripremila i raspisala izbor za najljepšu okućnicu na području općine u cilju motiviranja mještana kako bi njihovo dvorište, terasa ili balkon dali jednu posebnu sliku izgleda općine, a time mještani povećavaju i kvalitetu životnog prostora te očuvanju i zaštiti okoliša.

Danas je stručno ocjenjivačko povjerenstvo obišlo prijavljene obiltelji i njihove okućnice te donijelo odluku o najboljima.

– Ocjenjivanje je obuhvaćalo cvijetnost i hortikulturu uređenja, odnosno cjelogodišnje održavanje  i originalnost uređenja te opći dojam u kojem se gledala uređenost fasade kuće i utjecaj na ulicu. Stručnim tim činili su ravnateljica Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci Kristina Krmpotić, Magdalena Hranj agroturistička tehničarka iz Mikleuša te učiteljica Latica Harauzek voditeljica izvannastavnih aktivnosti čačinačke osnovne škole pod nazivom ”Vrijedne ruke” u sklopu kojih se uređuju školski vrtovi, a najljepšom okućnicom ocijenili su onu obitelji Maršić iz Čačinaca kojoj je pripala nagrada od 1000 kuna, drugo mjesto pripala je obitelji Bartolec također iz Čačinaca koja je osvojila novčanu nagradu od 600 kuna, dok je treća najljepša okućnica ona obitelji Jurlina iz Čačinaca kome je pripala nagrada od 400 kuna. Priznanja i nagrade će tradicionalno biti uručeni na svečanoj sjednici povodom Dana općine iduće godine, a ovim putem pozivam sve žitelje naše općine pozivam da se u ovu akcij uključe iduće godine i nadam se kako one koje ove godine nismo uspjeli motivirati na uređenje okućnice, nadam se kako dogodine hoćemo. Hvala svima na odazivu, stručnom povjerenstvu na odlično odrađenom poslu i naravno Općini na vjernoj podršci– rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.


(www.icv.hr, vg)       

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content