Od ponoći nove mjere: Uvode se covid-potvrde u autoškole, promjena i za koncerte

U ponoć istječu aktualne epidemiološke mjere koje je Stožer propisao do 15. srpnja. Kako smo doznali, sve će se mjere produljiti za još 15 dana uz dvije manje izmjene.

Dvije su promjene tek u Odluci o izmjeni i dopunama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere, dok se Odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti covid-19 i Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH samo produljuju do 31. srpnja, piše Index

Dvije promjene – za autoškole i profesionalne umjetničke izvedbe
Prva se promjena odnosi na uvođenje covid-potvrda za autoškole, a drugom se definira kakve mjere mogu biti propisane za profesionalne umjetničke izvedbe i programe.

Prema novoj odluci Stožera, autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne covid-potvrde. Dakle, oni s covid-potvrdama moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, a na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Što se profesionalnih umjetničkih izvedba i programa, kinoprojekcija i izložba u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, Stožer sada eksplicitno definira da se za te događaje, ako lokalni stožeri donesu strože odluke, primjenjuju one koje vrijede na nacionalnoj razini.

“(…) za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu se propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih ovom Odlukom.

Ako je posebnom odlukom za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima određena stroža epidemiološka mjera od mjera propisanih ovom Odlukom, primjenjuje se ova Odluka”, stoji u izmjenama i dopunama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama koja vrijedi od ponoći do 31. srpnja.

Podsjetimo, Primorsko-goranska županija je uvela covid-potvrde za sva događanja iznad 20 ljudi, a ranije je sve manifestacije na kojima se ne provjeravaju covid-potvrde obustavila Zadarska županija, no ovom će se odlukom Stožera profesionalne umjetničke izvedbe na kojima je prisutno do 100 osoba moći odvijati bez covid-potvrda.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content