Održan 3. Rezovački kotlić u kuhanju paprikaša: Krešo Rak i Davor Bazijanac obranili prošlogodišnji naslov

Po treći puta u sklopu proslave Dana Mjesnog odbora virovitičkog prigradskog naselja Rezovac i blagdana svete Ane, NK “Rezovac” organizirao je u jučer (subota) natjecanje u kuhanju paprikaša “Rezovački kotlić”. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa. Organizatori su se, prateći vremensku prognozu, pripremili za kišu, tako da je svaka ekipa dobila svoj štand i suncobran kako ih kiša ne bi ometala u natjecanju. Svaka ekipa je imala po dva člana, ali se oko kotlića okupilo po desetak prijatelja i poznanika, koji su željeli pomoći barem s pokojim savjetom ili biti na čašici razgovora, a na stolovima su se mogle naći i druge gastronomske delicije za goste, kobasice, špek, mesni naresci, sir, domaći kruh, langošice…

Ekipe su, osim mjesta, imale osigurano i meso, dok su sve ostalo morali donijeti sami. Natjecatelji su na raspolaganju imali vremenski period od gotovo četiri sata. U tom periodu zrak između nogometnog igrališta i društvenog doma na rezovačkom Laništu bio je pun mirisa paprikaša, oplemenjenih brojnim začinima i mirodijama. Niti dva pljuska nisu uspjela omesti kuhare u njihovom radu.

Nešto prije 19 sati stručno povjerenstvo pozvalo je natjecatelje da predaju svoje uzorke za ocjenjivanje. Šesteročlano povjerenstvo se povuklo u društveni dom kako bi na miru moglo obaviti svoj posao.

-Sudjelovao sam na desecima sličnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu i uvijek nastojim da članovi povjerenstva budu objektivni i nepristrani – naglasio je predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Željko Škalić.

Treće mjesto osvojila je ekipa Gradski radio, koju su činili Zoran i Bruno Dorić, drugi je bio dvojac iz Borove, pod imenom Alkos električari za koje su kuhali Mario Krizmanić i nogometaš Pitomače Nikola Plavšić. Lanjsku titulu pobjednika obranila je ekipa Spadalipovići u sastavu Krešo Rak i Davor Bazijanac, koji će se ako ovako nastave izdići u prave majstore kuharstva.

Dok je trajalo ocjenjivanje uzoraka svi nazočni su mogli kušati paprikaše po svom izboru.
Sve ostale ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje. Poneki su bili nezadovoljni jer se nisu našli na pobjedničkom postolju, ali to im treba biti poticaj da iduće godine budu još bolji. Druženje natjecatelja i posjetitelja se nastavilo još satima nakon službenog završetka natjecanja. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content