ODRŽANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ČAČINCI Potvrđen godišnji izvještaj izvršenja proračuna za 2020. godinu

Općinsko Vijeće općine Čačinci upisalo je povijesni datum svoga djelovanja. Naime, druga Sjednica tekućeg saziva bila je prva povijesna koja je održana izvan Čačinaca, budući da je održana u društvenom domu u Paušincima gdje je domaćin bio Mjesni odbor tog općinskog naselja. Kako je najavljeno, sjednice općinskog vijeća u nastavku godine bit će održane i u drugim općinskim naseljima u cilju pokazatelja jednake brige i skrbi za sve mještane i naselja općine.

Na početku sjednice predsjednik Vijeća Tomislav Tomić zahvalio se Mjesnom odboru Paušinci na toplom dočeku i domaćinstvu, a potom je načelnik Alen Jurenac položio načelničku prisegu. U uvodu Sjednice jednoglasno je prihvaćeno nekoliko potrebitih odbora te imenovanja potrebnih članova među kojima najvažnije, osobe ovlaštene za potpisivanje financijske dokumentacije. Nastavak je donio prihvaćanje nužnih odluka za rad Vijeća te odluka o osobnom dohotku i pravima općinskog načelnika. Pod točkom šest predstavljen je prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2020. godinu.

– Prihodi su planirani u ukupnom iznosu od 11.906.478,64 kuna, ostvareni su u iznosu od 10.039,999,54 kuna ili 84,3 posto, a sastoje se od prihoda poslovanja i prihoda od prodaje nefinancijske imovine. S druge pak strane, rashodi su planirani u ukupnom iznosu 13.640.644,76 kuna, a ostvareni u iznosu od 12.405.907,96 kuna ili 90,9%. Ukupan manjak prihoda u navedenom izvještajnom razdoblju je 2.365.908,42 kuna, preneseni višak iz prethodne godine je 1.734,166,12 kuna, dok je manjak sredstava za pokriće u slijedećem razdoblju 631.742,30 kuna– rekla je pročelnica JLS-a općine Čačinci Marija Vreš, nakon čega su vijećnici izvještaj jednoglasno i prihvatili.

Potom je donesena i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine, a riječ je o izgradnji tržnice te spremišta i potrebnih garaža DVD-a u Čačincima.

– Prijavit ćemo dva projekta na taj natječaj i vjerujemo kako će isti biti realizirani. Riječ je o važnim i korisnim dijeloviam naše općine. Tržnica nam je potrebna, DVD doista nema prostora za sva svoja vozila, a znamo da je riječ o humanoj organizaciji i dečkima koji spašavaju ljudske živote i imovinu– rekao je načelnik Alen Jurenac.

Na kraju su  jednoglasno usvojeni izvještaji o poslovanju Dječjeg vrtića, Turističke zajednice te DVD-a Čačnici, a potom je načelnik Alen Jurenac potvrđen kao predstavnik Općine u LAG-u Papuk, Dječjem vrtiću ”Lipa” te u Skupštinama poduzeća ”Papuk” i ”Voda d.o.o.” Orahovica.   

(www.icv.hr, vg)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content