OPĆINA PITOMAČA Vijećnici usvojili rebalans proračuna: Povećan na 64,6 milijuna kuna

U Domu kulture “Drago Britvić” u Pitomači jučer (utorak) je održana 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika općine Željka Grgačića.

Prije početka aktualnog sata vijećnik Danijel Bijuk svoj mandat je stavio u stanje mirovanja, a umjesto njega svečanu prisegu dao je Tihomir Gregurek. Na aktualnom satu, između ostalog, glavna tema bila je odlagalište Klisa na kojoj je i ove godine izbio požar. Ovo nije prvi puta da odlagalište „Klisa“ gori, a načelnik Grgačić je rekao što se čini po pitanju toga.

– Što se tiče otpada, otpad je problem s kojim će se Pitomača godinama morati nositi. Činjenica je da ljudi u zadnje vrijeme i iz drugih općina bacaju otpad pored Klise. I ovaj požar je buknuo upravo zbog otpada koji se dovozi. Sanacija će omogućiti dio rješenja, ali i dalje će biti problem otpad koji se dovozi. Imali smo sastanak prije tjedan dana s inspektoricom zaštite okoliša i policijom. Postavit ćemo kamere i kažnjavati malo drugačije. No, Klisa će ostati problem i kada se sanira odlagalište, sve dok se na bazi države ne riješe centralna odlagališta otpada – rekao je Grgačić.

20210720 195834 Custom

Na sjednici je osim donošenja statutarne odluke o izmjenama statuta općine Pitomača i razmatranja Izvješća o radu Općinskog načelnika za prvih 6 mjeseci 2021. godine, donesena je I. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Pitomača za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu.

– U ovim Izmjenama proračuna bio je cilj povećati proračun za gotovo 5 milijuna kuna točnije 4,9 milijun kuna s čim se proračun diže na 64,6 milijuna kuna. To je najveći proračun u povijesti općine Pitomača, zahvaljujući povećanom radu na projektima, financiranju različitih projekata, što iz Europske unije, što iz drugih izvora. Proračun pokazuje intenciju razvoja općine Pitomača pri čemu ulažemo u sve prioritete i javljamo se na dostupne fondove što se vidi po sredstvima kojima raspolaže Općina ovu godinu – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Između ostaloga, na sjednici su prisutni vijećnici usvojili predložene I. Izmjene i dopune financijskih planova općinskih proračunskih korisnika (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić) za ovu godinu, a donesena je i Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone „Rakitka I“.

20210720 200007 Custom

– Radi se o proširenju zone u postojećem dijelu za koji sada donosimo Urbanistički plan kojeg moramo donijeti po Zakonu prije ulaska u bilo kakve investicije i javljanja na natječaje za sredstva. Sada je dio zone „Rakitka I“ proširen na ukupno 6,5 hektara i već imamo naznake poduzetnika koji imaju planove za ulaganje. Herbarium planira gradnju jedne nove proizvodne hale što će dodatno doprinijeti zapošljavanju na području naše općine – ističe R. Bakan.

Većina točaka Dnevnog reda usvojena je jednoglasno, a dvije predložene točke nisu prihvaćene. Riječ je o ukidanju poreza na potrošnju alkoholnih pića i ponovno uvođenje točke Razno.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content