POLICIJA OTKRILA LOPOVE Dok bi svećenici služili misu, dvojac bi provalio u župni ured i pokrao milodare vjernika

PU virovitičko-podravska otkrila je dvojac lopova, starih 20 i 21 godinu s područja Slatine, a koji su u posljednjih mjesec dana više puta provalili u župne urede na području Orahovice, Slatine i Crnca te pokrali novac koji su vjernici ostavili za milodare. Svaki put znali su raspored misa, jer bi se okoristili baš onog trena dok je svećenik bio za oltarom.  

Kako je danas (četvrtak) izvijestila PU virovitičko-podravska, u Orahovici i Crncu ukrali su više od 13.000 kuna. Dok bi svećenik služio misu, oni bi iskoristili otvorene prozore župnog ureda kako bi ušli u prostoriju, iz koje su nadalje „operirali“ po kući, neslužbeno doznajemo. Kad bi završili, na isti način bi se iskrali iz prostorije. U Crncu su ušli i u crkvu, ne da izlože molitve zaštitniku sv. Ivanu Krstitelju, već da pokradu milodar, dok je svećenik služio misu u Viljevu. Iz crkve su uzeli oko 300 kuna, neslužbeno doznajemo.

Ni Slatina nije bila pošteđena – isti lopovi provalili su kroz prozor župnog ureda župe bl. Ivana Merza i tijekom lipnja i srpnja otuđili više od 8.000 kuna.

U svom priopćenju policija je navela kako je dvojac isti “modus operandi” pokušao provesti i na području Podravske Moslavine, teritoriju PU osječko-baranjske, ali da ondje nisu uspjeli provaliti u župni ured.

Sumnja se kako im ove župe nisu bile jedina meta, već da ih je bilo i više. Lopovi su zasad zaradili kaznene prijave za tešku krađu, a što će biti s novcem, teško je reći, budući da su dio već potrošili. Pretpostavlja se na obilazak gostionica, da se „malo počaste“. (www.icv.hr)   

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content