Preporuke Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH: Pozivamo građane da ne odlaze na izlete u okolno gorje, šume, otvorena područja, kampirati na rijeke…

S obzirom na situaciju s poplavama širom Europske unije, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH pomno prati situaciju kako bi pravovremeno reagiralo u slučaju potrebe. Ujedno, svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučaju da se ne upućuju na put. Vozačima, ako su na putu, savjetuju da budu strpljivi i oprezni tijekom vremenskih nepogoda.

Također, pozivaju građane da ne odlaze na izlete u okolno gorje, šume, otvorena područja, zatim na rijeke npr. kampirati, a oni koji borave na moru da budu posebno oprezni ako namjeravaju provesti noć na otvorenom. Vlasnike plovila savjetuju da prate prognoze nadležnih službi (DHMZ-a i Pomorsko meteorološkog centra). Ako nastupe nepovoljni vremenski uvjeti pozivaju građane da ne šire paniku, a za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog nastalih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućuju da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi. Više o uputama možete vidjeti OVDJE.

(civilna-zastita.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content