Presečan je Pitomači donio gard pobjednika: Evo što je rekao o odlasku Milana Prlića i planovima za novu sezonu

S pripremama za novu sezonu, u kojoj ima velike ambicije, ovih je dana pod vodstvom stratega Ivana Presečana započeo i pitomački četvrtoligaš.

U skladu s ambicijama dovedena su i neka nova lica, pa su tako svlačionice na Gmanju “bogatije” za četiri nova igrača. Najzvučnije ime definitivno je Ivan Begović, povratnik iz Ferdinandovca s kojim je prošle sezone vodio borbu za naslov prvaka. Iskusni Pitomačanin u svojoj je bogatoj karijeri, između ostalih, zaigrao za varaždinski Varteks, Hrvatski Dragovoljac, Suhopolje, Bjelovar, a bio je i jedan od glavnih kotačića igre tada jake momčadi Croatije iz Grabrovnice. Ivan je “obukao” i dres mlade hrvatske reprezentacije, a sada će svojim iskustvom zasigurno biti jedan od glavnih oslonaca momčadi koja se u novoj sezoni želi boriti za sami vrh ligaške ljestvice.

I ostala pojačanja, o kojima smo ranije pisali, dovedena su ciljano. Marko Matančić stigao je iz kloštranske Mladosti, Dino Milinović iz županijskog prvoligaša Bratstva, a posljednje pojačanje bio je Sandi Kovač, odličan stoper koji je prošle sezone s Bilogorom 91′ iz Grubišnog Polja stigao do naslova prvaka.

-Dobro smo proučili sve pozicije, tako da smo spomenute igrače doveli ciljano. Nadam se da će se brzo uklopiti i da će nam biti od velike pomoći u novoj sezoni. Sad nas ima zaista puno, tako da nas u pripremnom periodu očekuje zanimljiva borba za prvih 11 – rekao nam je Presečan koji u idućoj sezoni definitivno neće imati nepotrebnih briga kada je u pitanju broj igrača. Širina kadra s kojim raspolaže je velika, a tko će se nametnuti, ostaje za vidjeti u narednom periodu.

218133258 1304683443263007 2034926195800927161 n

Samo jedan igrač napustio je ovih dana Pitomaču. Svima dobro poznati Milan Prlić karijeru bi trebao nastaviti u županijskom prvoligašu i aktualnom prvaku Slogi iz Zdenaca.

-Moram priznati da mi je izuzetno žao zbog njegovog odlaska, jer Milan nije samo obični igrač, već onaj koji je radio razliku, ali, prije svega, riječ je o čovjeku koji posjeduje nevjerojatne ljudske kvalitete i onaj tko ga je imao priliku upoznati, zna o čemu pričam. Hvala mu na svim ovim godinama provedenim u Pitomači – naglasio je strateg Pitomače.

Što se tiče pripremnog perioda, u planu i programu je 28 treninga i sedam utakmica.

– Cilj je da se što bolje pripremimo i spremni dočekamo novu sezonu. Kao što sam već i rekao, želimo se boriti za sami vrh i prije svega, uživati u nogometu – zaključio je Presečan.

217394035 1304683609929657 5436405117275977431 n

Podsjetimo, Pitomača je, osim uspješne prošle sezone u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica gdje je završila na 5. mjestu, ostvarila i fantastičan rezultat u Županijskom nogometnom kupu u kojem se “okitila” naslovom prvaka sjajnom finalnom predstavom protiv virovitičkog trećeligaša (4:2) i tako si otvorila put prema pretkolu Hrvatskog kupa, a tko će joj biti prva prepreka u lovu na ‘Rabuzinovo sunce’, još nije poznato.

(www.icv.hr, ts, foto: Ivan Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content