PRIRODNE NEPOGODE I POŽARI Ove godine trostruko više vatrogasnih intervencija nego prošle i pretprošle godine

Shodno znatnom povećanju vatrogasnih intervencija zbog učestalog paljenja vatre na otvorenom prostoru, vatrogasci mole građane da ne spaljuju na otvorenom te da vode brigu o preventivi zaštite od požara. Kako je tim povodom istakla zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, u usporedbi s 2019. i 2020. ove godine je trostruko više vatrogasnih intervencija.

– Osim što se vatrogasci susreću s prirodnim nepogodama poput nevremena, potresa, poplava, veliki broj intervencija ove godine su i požari. Apeliram na sve građane da ne spaljuju na otvorenom prostoru, te da povećaju brigu oko preventive zaštite od požara.

FB IMG 1626173302732 e1626246487182

U slučaju da bilo tko primijeti vatru na otvorenom, neka odmah dojavi vatrogascima u vatrogasni operativni centar na broj 193 –  zamolila je sve građane Mateja Fras Venus, ističući važnost Županijskog operativnog centra koje pomaže zapovjednicima i vatrogascima na terenu, daje im pravovremene informacije o hidrantskoj mreži, vozilima i snagama koje su na raspolaganju te zaprima dojave i uzbunjuje vatrogasce.

– Ovim putem zahvaljujem svim vatrogascima koji svoje slobodno vrijeme daju u zaštiti i spašavanju naše imovine i ljudskih života, kako na izvanrednim dislokacijama u Požeškoj županiji nakon nevremena, Zagrebu i Sisačkoj županiji nakon potresa te neprestano, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu čuvajući našu Virovitičko-podravsku županiju – izjavila je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content