Radni sastanak osječkog gradonačelnika i ministice kulture i medija: Svim kreativcima koji naš život čine boljim, omogućiti adekvatne uvjete rada

- PROMO -

Na sastanku gradonačelnika Osijeka Ivana Radića s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek, održanom jučer (srijeda) u Kulturnom centru Osijek, jedna od tema bila je financijska potpora proračunskim korisnicima Grada Osijeka prije svega Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, Dječjem kazalištu Branka Mihaljević i Gradskim galerijama Osijeka.

Između ostaloga govora je bilo i o kapitalnom projektu Kulturnog centra Osijek te osiguravanju sredstava za uređenje i opremanje velike dvorane koja će imati 425 sjedećih mjesta, spomeničkoj baštini i preseljenju Muzeja Slavonije u Zgradu Oružarnice (Vege).

Istaknuto je kako će se daljnji napori uložiti u rješavanje potreba proširenja kapaciteta Državnog arhiva u Osijeku, razdvajanju gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, ali i daljnje potpore kulturnim manifestacijama Osijeka, prije svega Osječkom ljetu kulture, koncertnim ciklusima Grada i Kazališnom maratonu.

Gradonačelnik je zahvalio na razumijevanju i vremenu koje je ministrica Obuljen Koržinek izdvojila za mogućnosti poboljšanja kulturnog rada i djelovanja u Osijeku te je istaknuo kako će Grad Osijek pronaći rješenja za sve aktualne stvari, a jedno od njih je i izgradnja knjižnice kakvu Osijek zaslužuje u vidu potrebnih parcela i dozvola.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo prigodnim programom na otvorenju OLJK-a i posebne čestitke uputila Davoru Bobiću na praizvedbi još jedne sjajne skladbe koja će po njezinu mišljenju sigurno obilježiti ovu festivalsku sezonu.

– Osijek ima izrazito živu i profesionalnu kulturni i umjetničku scenu, velik broj umjetnika i velik broj novih inicijativa koje se pokreću u Kulturnom centru u Osijeku, ali i izvan njega. Na nama je, na Gradu i Ministarstvu, da svim ti kreativcima stvorimo adekvatne uvjete koje naše živote čine boljima- istaknula je ministrica.

Osim spomenutih pitanja, ministrica Obuljen Koržinek nadovezala se i na proširenje Muzeja likovnih umjetnosti te na stvaranje dodatnih smještajnih kapaciteta za kulturne ustanove. Održani sastanak, ali i posjet najvećoj kulturnoj manifestaciji na ovim područjima pokazatelj su velike želje i motivacije za kvalitetnim razvojem osječke kulturne scene.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content