FOTO Šire orahovačko područje sinoć zahvatilo nevrijeme: Neka naselja bila su i sasvim poplavljena

Nevrijeme koje je zadesilo šire orahovačkog područje donijelo je velike probleme vinogradima i nasadima zbog tuče veličine oraha i lješnjaka, ali velikih je problema bilo i s vodom. Naime, orahovačko prigradsko naselje Crkvari kompletno je bilo poplavljeno, a takvu situaciju ne pamte niti najstariji Crkvarčani.

-S dva brda iznad susjednog sela Šumeđe slila se voda prema našim baščama, izlila se rijeka Iskrica i sva dvorišta i podrume poplavila. Glavnom ulicom kroz selo je tekla ”rijeka”. Ovako što još nitko od nas nje vidio, Izlio se i potok u središtu sela, bilo je dosta grdo – pričaju Crkvarčani koji su odmah pohitali u spašavanje podruma i dvorišta, a treba reći da su gotovo svi u selu i vatrogasci, a vrlo brzo u pomoć su stigli kolege iz DVD-a Nove Jošava te Orahovica s pumpama i kada se voda povukla krenulo je ispumpavanje.

-Nije bilo dvorišta i podruma u kojima nije trebala intervencija. Zajedno smo radili to kasnih večernjih sati i na sreću sve smo uspjeli očistiti. Hvala svim kolegama vatrogascima, posebnom onim domaćima iz Crkvara koji su vrlo brzo reagirali – kaže zamjenik zapovjednika DVD-a Orahovica Darko Šramek. Crkvrčani ko Crkvračani, ništa im dobro raspoloženje ne može pokvariti pa su tako pri ulasku u prvim poplavljeni podrum u gumenim čizmama s vodom do nešto ispod koljena, prvo popili čašu vina.

-Morali smo za snagu i hrabrost, a najbolje je bilo poslije, kada je sve završeno, ipak se nazdravilo za odlično odrađen posao – poručuje vlasnik jednog od crkvaračkih podruma. U svakom slučaju situacija za povijest i ne daj Bože više nikad.

(www.icv.hr, vg, Foto: Mještani Crkvara, DVD Orahovica, Suzana i Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content